Новости. Міськвиконком ухвалив рішення про демонтаж трамвая на Пушкінській користуючись законом України "Про автомобільний транспорт".

Харківські Вісті, 23.02.2010.

Про це розповіла в апеляційному адміністративному суді представник міськради Олена Александрова. Активісти, що намагаються повернути п`ятірку на попередній маршрут, такі посилання називають смішними.

Активісти і досі намагаються повернути трамвай на Пушкінську. Оскільки міськвиконком ухвалив рішення про закриття його руху, люди ще влітку минулого року намагалися відстояти існування екологічно чистого транспорту через суд. Однак представники Феміди не допомогли. Позов активістів не задовольнили. Проте небайдужі не заспокоїлися. Вони подали апеляцію. На черговому засіданні апеляційного адміністративного суду з`ясувалося, що міськвиконком ухвалив рішення про демонтаж трамвая на Пушкінській без посилання на відповідний закон. Адже його просто не існує. Тож чиновники знайшли вихід із ситуації - аналогічний, на їхню думку, нормативний акт - закон України "Про автомобільний транспорт".

Олена Александрова, представник відповідача: Конкретної норми стосовно електротранспорту немає. В данному випадку ми вимушені застосовувати аналогію закону.

Позивач Ігор Швайка такі дії міськвиконкому називає незаконним. На його думку, закон " Про автомобільний транспорт" до трамвая не має ніякого відношення.

Ігор Швайка, позивач: Міськвиконком, який не мав ніякого правового обґрунтування на час ухвалення оскарженого рішення, на сьогоднішній день намагається віднайти бодай якусь норму. Перша норма, яка лежить в наближенні, означає організацію руху автомобільного транспорту і перевезення багажів. Але автобуси міжміського сполучення і електричний транспорт, який в переважній більшості є внутрішньоміським, це абсолютно різні галузі.

На наступне слухання справи, яке відбудеться за два місяці, представник відповідача має надати суду докази і документи того, яким чином міськвиконком демонтував трамвай на Пушкінській та змінив маршрут п`ятірки.

URL оригинала: http://www.visti.tv/catalog/2010/02/23/3341.aspx
Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.