Новости. Хвиля звільнень у Салтівському депо

Харківські Вісті, 09.04.2010.

Колишня співробітниця "Міськелектротрансу" Віра Ярова переконана, її звільнили незаконно. Наголошує, пікети під міськрадою не пройшли безслідно - борги працівникам відадли, але тепер на підприємстві створюють всі умови для того, щоб всі активісти звільнились. З п'ятнадцятого березня колишній водій трамваю Віра Ярова ходить в депо, в якому пропрацювала дванадцять років, аби отримати зароблене.

Віра Ярова, колишній водій трамваю: По трудовому законодательству уволенным в течении трех суток положено выплатить расчетные деньги, и вот уже месяц прошел, а я этих денег так и не увидела. Каждый день мы сюда приходим в бухгалтерию, звоним и вот сегодня мы сюда пришли, а нам говорят денег нет, и есть распоряжение не выдавать уволенным.

Колишній кондуктор Валентина Біблая говорить, в Салтівському депо майже не залишилось кондукторів - усіх звільняють за однією схемою - звинувачують у крадіжці. Жінка переконана, всі рапорти написані незаконно, адже штрафувати чи робити догани кондуктору можна лише в присутності співробітника міліції і пасажира, якому не видали квиток.

Валентина Біблая, колишній кондуктор: Уволили меня по тому же рапорту, просто человек, ревизор зашел в вагон, сказал мне, что у меня 4 пассажира не обелечено, когда я у него спросила, где они, он ответил, уже вышли. После этого, когда я пришла сюда отписывать рапорт, мне сказали, что он под особым контролем, что это нарушение приравнивается почти смертному приговору. И мне надо выбирать одно из двух. А мне оставалось два месяца до пенсии.

Одразу після того, як Володимир Яковенко вийшов з лікарняного, був звільнений. Говорить, про майбутнє безробіття знав заздалегідь. Спочатку з "Міськелектротрансу" звільнили дочку, яку в управлінні підприємства запитали, чи скоро на роботу повернеться її батько. Коли дівчина поцікавилась, навіщо її про це питають, у відповідь тільки посміхнулись. Єдиним приємним у цій ситуації Володимир Яковенко вважає те, що дозволили хоч заяву на звільнення написати за власним бажанням.

Володимир Яковенко, колишній кондуктор: Судиться с ними можно год. Это гражданское дело, перенесли на два месяца, пока приготовили. То есть мне проще уволиться по-собственному желанию, чем год не работать, судиться и иметь статью в книжке. Потом это можно будет доказать, что я не виноват, но это ж будет потом.

Працівники переконані, вже найближчим часом такого підприємства, як "Міськелектротранс" у місті не буде. Адже ходять чутки про те, що трамваї з Жовтневого депо вже шістнадцятого квітня переводять до Салтівського. Також замість двох тролейбусних депо залишиться одне. Щодо зарплат, то їх працівникам знову затримують - за січень вчора ввечері виплатили всього по сто гривень, і то тільки водіям трамваїв.

URL оригинала: http://www.visti.tv/catalog/2010/04/09/3573.aspx
Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус
Перевозчики:   КП "Жовтневе трамвайне депо", КП "Салтівське трамвайне депо"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.