Новости. Пасажирське господарство Південної залізниці розпочало підготовку до літніх пасажирських перевезень

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 01.04.2013.

Сьогодні у пасажирському господарстві Південної залізниці почалася масштабна підготовка до літніх пасажирських перевезень.

675 пасажирських вагонів планується підготувати до літніх перевезень, з яких в обсязі капітального ремонту буде відремонтовано 21 вагон, в обсязі деповського ремонту — 39, технічне обслуговування пройдуть 615 вагонів.

257 пасажирських вагонів поїздів формування Південної залізниці матимуть систему кондиціонування, яка забезпечує охолодження повітря, що становить 38% від усіх вагонів, які будуть задіяні у пасажирських поїздах.

Крім технічного обслуговування і ремонту, до початку літніх перевезень у всіх підрозділах пасажирського господарства, які забезпечують підготовку в рейс поїздів, буде поповнено запаси постільних речей для спальних вагонів, кондитерських виробів та чайної продукції, санітарно-гігієнічних засобів для прибирання вагонів, туалетного приладдя, запасних частин і матеріалів для поточного утримання, технічного обслуговування і ремонту вагонів. До 24 травня 2013 року на всіх вокзалах і станціях Південної залізниці буде повністю оновлено візуальну інформацію про розклад руху пасажирських поїздів.

Сьогодні на вокзалах і станціях залізниці працюють 33 плазмових монітора, з яких пасажири можуть дізнатися про наявність вільних місць у пасажирських поїздах, а також 27 сенсорних інформаційних кіосків, за допомогою яких пасажир сам може отримати інформацію про наявність вільних місць у поїздах.

А на вокзалі Харків-Пасажирський вже завершуються роботи з установки двох світлодіодних екранів, на яких буде виводитися інформація про розклад руху поїздів та наявність місць на потяги, що проходять через станцію.

279 квиткових кас працюватимуть у літній період, де пасажири зможуть купити проїзні документи. Каси будуть розташовані не тільки на вокзалах і станціях залізниці, але й в різних районах міста Харкова. Крім купівлі залізничних квитків безпосередньо у квиткових касах, пасажири, як і раніше, зможуть придбати їх з попереднім бронюванням через Інтернет з наступним оформленням у касі.

Підготовка пасажирського господарства до літніх перевезень буде проводитися згідно з наміченим планом робіт і повинна закінчитися у кінці травня. Готовність рухомого складу до літніх перевезень буде підтверджено приймальною комісією, у склад якої ввійдуть представники пасажирської служби, апарату головного ревізора з безпеки руху поїздів і автотранспорту, служби пожежної охорони та санітарно-карантинного відділу Головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3543
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт
ЖД станции:   Харків-Пасажирський

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.