Новости. Сума збитків південної залізниці від перевезення пасажирів у 2013 році склала більше 542 мільйонів гривень

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 20.06.2013.

За січень-травень 2013 року від перевезень пасажирів у дальньому та приміському сполученні Південна залізниця зазнала збитків на суму 542 млн. 363 тис. грн., що на 9,4% менше суми збитків, запланованих залізницею.

Збитки від перевезень пасажирів у дальньому сполученні становлять 245, 3 млн. грн., у приміському сполученні - 297 млн. грн.

У поточному році, порівняно з аналогічним періодом 2012 року, спостерігається зростання обсягів збитків від пасажирських перевезень у дальньому і приміському сполученні загалом на 1,7%.

Відповідно до чинного законодавства України, Південна залізниця надає пільговий проїзд 26-ти категоріям громадян: ветеранам війни та праці, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, пенсіонерам за віком, студентам та іншим. Збитки від перевезення пільгових категорій пасажирів повинні компенсуватися за рахунок державного та місцевого бюджетів. Утім компенсації в необхідних обсягах не надаються.

Так, наприклад, тільки за 3 місяці поточного року в межах Харківської області перевезено 1,9 млн. "пільговиків" на загальну суму 10,0 млн. грн. При цьому компенсація склала лише 35%. Крім того, замість 47,7 млн. грн., необхідних у 2013 році для здійснення пільгових перевезень, в Харківському обласному бюджеті передбачено лише 10,0 млн. грн. Кошти, які недоотримала Південна залізниця від перевезення пасажирів пільгових категорій, було заплановано використати для переоснащення і модернізації рухомого складу, вдосконалення організації та управління процесом перевезень пасажирів і вантажів, підвищення якісного рівня обслуговування споживачів транспортних послуг.

Враховуючи значення пасажирських перевезень для населення, за умови високого рівня зношеності рухомого складу, Південна залізниця докладає максимум зусиль для забезпечення належного рівня обсягів пасажирських перевезень.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3588
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.