Новости. На Південній магістралі здійснюються заходи зі зменшення витрат теплової енергії

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 24.07.2013.

На Південній залізниці у І півріччі замінили застаріле електроосвітлювальне устаткування на економні світильники та лампи. Ці заходи проведені у рамках "Програми з енергозбереження Південної залізниці на 2013 рік", у яких задіяні майже всі господарства магістралі.

Також на залізниці впроваджується частотне регулювання швидкості електродвигунів насосів на водозаборах. Проводяться роботи, спрямовані на економію палива (природного газу) за рахунок підвищення ККД котлів. Для зменшення витрат теплової енергії здійснюється утеплення стін будівель. Так на ст. Сула вже утеплено фасад, замінено вікна на енергозберігаючі, металопластикові.

У січні 2013 року Полтавське будівельно-монтажне експлуатаційне управлінням реконструювало системи опалення посту електричної централізації та архіву ст. Полтава-Київська та встановило 3 електрокотли. Це дозволило значно знизити експлуатаційні витрати на опалення. Завдяки цьому система опалення стала більш стійкою, енергонезалежною від сторонніх постачальників тепла і економічно ефективною - термін її окупності становить 6 місяців.

У структурних підрозділах служби будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд впроваджуються надекономні, енергозберігаючі світлодіодні світильники. Наприклад, за їх допомогою освітлена вулична територія ст. Харків-Балашовський. Надзвичайно економічні, світлодіодні лампи споживають у 10 разів менше електроенергії, не містять шкідливих ртутних парів, практично не нагріваються, що забезпечує їхню пожежобезпечність. Крім того, лампи мають великий термін експлуатації і не потребують витрат на спеціалізовану утилізацію.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3609
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.