Новости. Кошти, вивільнені завдяки пільгам зі сплати земельного податку, Південна залізниця спрямовує на ремонт мостових споруд

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 19.09.2013.

Південна залізниця здійснює ремонт мостових споруд завдяки коштам, заощадженим за рахунок надання пільг зі сплати земельного податку. Так, рішенням 43 сесії 5 скликання Харківської міської ради від 29.04.2010 № 93/ 10 Харківська дистанція захисних лісонасаджень Південної залізниці протягом 2010 року була звільнена від сплати земельного податку у розмірі 99 відсотків від суми, яка повинна надходити до бюджету м. Харкова. Загальна сума наданої пільги за 2010 рік склала 731,9 тис. грн. і була використана Південною залізницею на підготовку до виконання робіт з капітального ремонту Балашовского шляхопроводу.

У 2012 році силами Основ'янської дистанції колії Південної залізниці були виконані роботи з підсилення підпірних стінок на підходах до шляхопроводу шляхом облаштування залізобетонних "сорочок".

Довідково: На балансі Південної залізниці знаходяться лише окремі конструкції шляхопроводу, а не вся споруда в цілому. Згідно з актом комісії, до складу якої увійшли представники міської влади та керівництва Південної залізниці, від 29.06.1957 року Південна магістраль здійснює обслуговування металевої прогінної споруди, опор та залізобетонних арочних прогінних споруд і підпірних стінок на підходах.

Проїжджа частина (яка включає в себе залізобетонне баластне корито, асфальтове покриття, перила та тротуари), електроосвітлення шляхопроводу, а також трамвайні колії, знаходяться на балансі комунальних підприємств міста Харкова.

Конструкції Балашовського шляхопроводу, що обслуговуються залізничниками, знаходяться в задовільному технічному стані.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3644
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.