Новости. Пасажирське господарство Південної залізниці готується до осінньо-зимового періоду

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 25.09.2013.

Залізничники Південної магістралі готуються до роботи в холодну пору року. Зокрема, в усіх підвідомчих підрозділах пасажирської служби створено штаби з підготовки господарств до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

15 вересня структурні підрозділи служби почали підготовку до експлуатації в зимовий період 508 пасажирських вагонів (128 вагонів на твердому паливі, 380 – на комбінованому опаленні). Наразі 104 вагони вже підготовлено, розпочато постачання запасних частин для ремонту систем комбінованого опалення вагонів, а також нагрівальних елементів котла і високовольтних контакторів. До того ж, при формуванні схем поїздів приміського сполучення в осінньо-зимовий період планується задіяти 43 плацкартні вагони. Закінчити підготовку рухомого складу залізничники повинні у жовтні.

Готуючись до зими, залізничники ремонтують та утеплюють вікна і двері виробничих та побутових приміщень, покрівель, системи опалення, водопроводу, каналізації.

Також у підрозділах пасажирської служби створені бригади 2-ї черги та резервні бригади з очищення стрілочних переводів від снігу в період снігових заметів, поповнюється снігоприбиральний інвентар, підготовлена до роботи автотранспортна й снігоприбиральна техніка. Так вокзалом станції Харків-Пасажирський у 2013 році придбано 5 одиниць сучасної снігоприбиральної техніки. Машини з навісним обладнанням «шнек» і «щітка» належать до самохідних колісних моделей і призначені для прибирання від снігу та льоду невеликих територій.

Господарство пасажирської служби повністю забезпечене запасами кам'яного вугілля: для котелень - 91,9 тонн (312 % від двомісячного запасу), для опалення пасажирських вагонів - 3212,62 тонн (221,6 % від двомісячного запасу). В даний час постачання вугілля на залізницю триває, що дасть можливість забезпечити безперебійне опалення вагонів та котелень на весь опалювальний сезон.

Упродовж вересня на склади залізниці також надходять спецодяг і спецвзуття, котрі пасажирська служба отримає вже 1 жовтня.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3647
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.