Новости. За пільгові перевезення у січні 2014 року Південна залізниця отримала тільки 19 % компенсації

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 20.02.2014.

У січні 2014 року Південна залізниця здійснила пільгові перевезення окремих категорій громадян у приміському та дальньому сполученні на суму 4,4 млн грн. З них обласними, районними, міськими державними адміністраціями залізниці компенсовано 854,9 тис. грн збитків або 19,3 % від необхідного обсягу.

Кошти підприємству надійшли лише від органів місцевого самоврядування Сумської та Полтавської областей, обсяги перевезень яких складають 5% та 15% від загальної кількості пасажирів пільгових категорій у цілому по магістралі.

Найбільше пільгових перевезень окремих категорій громадян Південна залізниця здійснює в Харківській області. Упродовж січня 2014 року в межах регіону було перевезено 77 % від загального числа пасажирів пільгових категорій магістралі. З обласного бюджету залізниці не надійшло коштів за перевезення пільговиків. Так само кошти не надійшли і з місцевих бюджетів Чернігівської, Кіровоградської, Луганської та Донецької областей.

Довідково:

Південна залізниця забезпечує транспортне обслуговування на території семи областей України. Ситуація з відшкодуванням збитків Південній магістралі від перевезення пасажирів пільгових категорій з року в рік залишається стабільно важкою. Так, у 2011 році було відшкодовано всього 30,6%, у 2012 - 40,6%, у 2013 - 33,5% від нарахованої суми.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3719
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.