Новости. Південна залізниця готується до літніх пасажирських перевезень

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 08.04.2014.

У пасажирському господарстві Південної залізниці ведеться масштабна підготовка до літніх пасажирських перевезень. Планується підготувати 585 пасажирських вагонів, із яких в обсязі капітального ремонту буде відремонтовано 9 вагонів, в обсязі деповського ремонту - 26, технічне обслуговування пройдуть 550 вагонів.

Систему кондиціонування матимуть 229 пасажирських вагонів поїздів формування Південної залізниці. Це становить 39% від усіх вагонів, які планується задіяти у пасажирських поїздах.

Крім технічного обслуговування і ремонту, до початку літніх перевезень у всіх підрозділах пасажирського господарства, які забезпечують підготовку в рейс поїздів, буде поповнено запаси постільних речей для спальних вагонів, кондитерських виробів та чайної продукції, санітарно-гігієнічних засобів для прибирання вагонів, туалетного приладдя, запасних частин і матеріалів для поточного утримання, технічного обслуговування і ремонту вагонів.

На всіх вокзалах і станціях Південної залізниці буде повністю оновлено візуальну інформацію про розклад руху пасажирських поїздів.

Сьогодні на вокзалах і станціях залізниці працюють 33 плазмових монітора, з яких пасажири можуть дізнатися про наявність вільних місць у пасажирських поїздах, а також 35 сенсорних інформаційних кіосків, за допомогою яких пасажир сам може отримати інформацію про наявність вільних місць у поїздах.

На вокзалі Харків-Пасажирський інформація про розклад руху поїздів та наявність місць на потяги, що проходять через станцію, виводиться на двох великих світлодіодних екранах та на циліндровому світлодіодному екрані. У літній період працюватимуть 270 квиткових кас. Каси будуть розташовані не тільки на вокзалах і станціях залізниці, але й у різних районах міста Харкова. Крім купівлі залізничних квитків безпосередньо у квиткових касах, пасажири зможуть придбати електронні проїзні документи через мережу Інтернет.

Крім того, для забезпечення безготівкових платіжних операцій із використанням банківських платіжних карток, які обслуговують Міжнародні банківські платіжні системи (VISA, MasterCard) та національні системи (НСМЕП) у квиткових касах вокзалів і станцій дороги встановлено 57 POS-терміналів.

Підготовка пасажирського господарства до літніх перевезень проводитиметься згідно з наміченим планом робіт і має закінчитися наприкінці травня. Готовність рухомого складу до літніх перевезень буде підтверджено приймальною комісією, до складу якої ввійдуть представники пасажирської служби, апарату головного ревізора з безпеки руху поїздів і автотранспорту, служби пожежної охорони та санітарно-карантинного відділу Головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3743
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Комментарии

Crazy-Angel
14.04.2014 17:22
простите за политику, но куда теперь будут поезда? В Одессу и Мариуполь?

Просмотреть соответствующую тему на форуме.

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.