Новости. Микола Уманець: У процесі реформування галузі на Південній залізниці будуть збережені всі соціальні гарантії для кожного працівника

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 12.07.2014.

У ході проведення реформ у залізничній галузі, які активізуються з прийняттям КМУ постанови № 200 «Про утворення публічного акціонерного товариства «Українська залізниця», на Південній залізниці у повному обсязі буде збережено колектив, а працівники й надалі отримуватимуть всі соціальні виплати. Про це повідомив начальник Південної залізниці Микола Уманець.

«Для залізниці головне зберегти свій персонал, у цьому ми знаходимо підтримку й порозуміння народного депутата України, Героя України Віктора Остапчука та профспілок галузі. Для цього ми повинні забезпечити всі соціальні гарантії, які сьогодні існують для залізничників», - наголосив Микола Уманець.

Начальник залізниці також роз’яснив, що Закон України «Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування» спрямований на захист соціальних прав і гарантій працівників товариства, підвищення якості та ефективності обслуговування пасажирів, покращення інфраструктури пасажирських та приміських перевезень.

Процес реформування сприятиме втіленню в життя напрямків діяльності української держави, де визнано людину, її життя і здоров’я, недоторканість і безпеку найвищою соціальною цінністю. Отже, будуть забезпечені в повній мірі права, свободи та гарантії, передбачені чинним законодавством, у тому числі: право на працю, на належні, безпечні та здорові умови праці, право на відпочинок, право на заробітну плату та на своєчасне її одержання, на медичне обслуговування, права на підвищену охорону праці жінок та інвалідів, право на захист від незаконного звільнення тощо.

Довідково:

Основи реформування залізничного транспорту були закладені в «Концепції державної програми реформування залізничного транспорту», схваленій Кабінетом Міністрів України в грудні 2006 року. В жовтні 2011 року Уряд України затвердив Державну цільову програму реформування галузі, розраховану на 10 років.

23.02.2012 прийнятий Закон України «Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування». Законом передбачено, що засновником Товариства є держава в особі Кабінету Міністрів України.

25 червня 2014 року Кабінетом Мінітсрів України прийнята постанова №200 «Про утворення публічного акціонерного товариства «Українська залізниця».

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3782
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.