Новости. Упродовж травня - жовтня Дитяча залізниця "Мала Південна" прийняла майже 65 тисяч гостей

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 29.10.2014.

26 жовтня 2014 року на дитячій залізниці Південної магістралі завершено рух поїздів. За 6 місяців "Малу Південну" відвідали близько 65 тисяч городян та гостей Харківщини.

Рух поїздів на "Малій Південній" відкривається щороку 1 травня і триває до кінця жовтня. Щовесни "Мала Південна" зустрічає маленьких пасажирів на затишних станціях і для багатьох школярів міста й області є місцем, де діти можуть розкрити свої таланти, взяти участь у захоплюючій і пізнавальній справі - роботі залізниці.

Загальна протяжність шляхів "Малої Південної" -3,6 км. Тут діють дві станції - Парк і Лісопарк, а також платформа "Меморіал". Рухомий склад дитячої залізниці складається з двох тепловозів ТУ2 - 054- і ТУ7А - 3198, двох складів - "Україна" і "Юність Південної".

Довідково:

Дитячу залізницю Південної магістралі було відкрито 8 листопада 1940 року. Під час Великої Вітчизняної війни "Мала Південна" була повністю зруйнована. Друге її народження відбулося 5 серпня 1945. Відтоді упродовж багатьох десятиліть "Мала Південна" залишається улюбленим місцем відпочинку городян та гостей Харківщини.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3837
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Разное

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.