Новости. Південна залізниця придбала модульні будиночки для мобільних бригад

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 17.11.2014.

Для мобільних бригад дистанцій колії, електропостачання та захисних лісонасаджень Південної залізниці придбали модульні будиночки. Відтепер працівники залізниці, яким подовгу доводиться перебувати в найвіддаленіших куточках магістралі, після трудового дня зможуть відпочивати в комфортних умовах.

Наразі в рамках пілотного проекту 2 спеціалізовані будиночки модульного типу розміром 4 на 2 метри отримала Лубенська дистанція захисних лісонасаджень Південної залізниці. Один із них - кухня, де компактно розташовані меблі, професійна варильна плита, холодильник, мікрохвильова піч, духова шафа, мийка, витяжка. Також передбачена система електрообігріву, водовідведення та водопостачання. В іншому будиночку розміщено душові кабіни, резервуар з водою на 1000 л. та два бойлери місткістю 200 літрів. Модульні будиночки виготовлені з урахування певних розмірів, що дозволяють розташовувати їх не лише на залізничних платформах, а й на тракторних причепах.

У січні 2013 року на Південній магістралі було створено 3 мобільні бригади чисельністю по 45 осіб кожна. До їх складу увійшли робітники дистанцій колії електропостачання та захисних лісонасаджень. Рішення про створення таких бригад зумовлене тим, що із загальної площі 12 тис. га лісозахисних насаджень Південної залізниці близько 9 тис. га займають дерева, що досягли технічної зрілості. Серед них велика частка сухостою та дерев перших рядів заввишки 20-30 м. Дерева перебувають у безпосередній близькості до повітряних ліній електропередач, інших інженерних споруд. За несприятливих кліматичних умов це створює загрозу неперервній роботі залізниці. Вирішити проблему санітарно-вибірковими рубками та прибиранням окремих аварійних дерев у охоронних зонах повітряних ЛЕП зусиллями лише працівників дистанцій захисних лісонасаджень неможливо. Для оперативного виконання завдань та безперервного цілорічного графіку роботи було створено мобільні бригади з фахівців дистанцій захисних лісонасаджень, колії та електропостачання.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3848
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.