Новости. Зруйновану ділянку дороги Чугуїв - Мілове відремонтують до 10 листопада

Офіційний сайт Харківської обласної державної адміністрації, 16.10.2015.

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 16 жовтня проінспектував хід ремонтних робіт на дорозі до Куп'янську.

«Хочу нагадати, що в цьому році ремонт цієї дороги не планувався. У лютому, коли ми зіткнулися з цією проблемою, виявили, що немає документації, не пройдена техрада в «Укравтодорі» і, відповідно, навіть при бажанні та наявності коштів цей ремонт був неможливий. Було багато скарг від людей на відсутність дороги. Ця дорога пов'язує близько 5 районів з містом Харковом, тому було вкрай важливо організувати ремонтні роботи», - сказав Ігор Райнін.

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгена Зражевця, на трасі Чугуїв - Мілове, в першу чергу, планують відремонтувати 12-кілометрову ділянку (від с. Коробочкине і до кордону Шевченківського району), де дорожнє покриття зруйнувалося найбільше. 5 кілометрів вже підготували до проведення третього етапу ремонту - асфальтування двома шарами асфальтобетону.

«Визначили найбільш зруйновану ділянку - 30 км, але через недофінансування з неї визначили абсолютно зруйновану - 12 км. Зараз по цій ділянці вже можна спокійно проїхати на легковій машині зі швидкістю 120 км/год. Коли перекриємо цю ділянку двома шарами асфальтобетону, то можна буде на вантажних автомобілях їздити з максимальною швидкістю - комфортно та безпечно», - розповів Євген Зражевець.

Євген Зражевець зазначив, що дорога Чугуїв - Мілове є стратегічного призначення, це єдина магістраль, яка з'єднує Харківську та Луганську області.

«Ми виходили з декількох можливих варіантів ремонту: перший - найдорожчий, з побудовою на цій ділянці мобільного асфальтного заводу. Ми розуміємо, що це дорога до зони АТО, і в тому чи іншому обсязі важка техніка по ній ходитиме, - пояснив Ігор Райнін. - Прийшли до висновку, що цей варіант недоцільний, враховуючи обмеженість фінансових ресурсів. Інший варіант, який зараз реалізується - це якісний ремонт тих ділянок, де ми фактично все робимо заново. 10-12 років ця дорога повинна витримати. І далі - якісний поточний ремонт. Я думаю, ми на цьому варіанті і зупинимося».

За інформацією голови ХОДА, кошторисна вартість ремонту дороги - більш 50 млн грн. Кошти на фінансування робіт з державного бюджету ще не надійшли, хоча всі домовленості були досягнуті і підготовлені відповідні документи.

«Проте ми почали роботи, і ця 5-кілометрова ділянка, найбільш зруйнована, до 10 листопада буде в ідеальному стані за всіма технічними європейськими стандартами. Надалі ми в будь-якому випадку будемо виконувати якісний ямковий ремонт для того, щоб на всій дорозі, протяжністю 108 км, був забезпечений проїзд. Якість ремонту залежатиме від коштів, що виділяються Кабінетом міністрів. В даний момент будівельники працюють у борг, ми їм за це вдячні і безумовно з ними розрахуємося», - пояснив керівник ХОДА.

За словами Євгена Зражевця, в Харківській області з 10 000 кілометрів доріг 80-90% магістралей загального користування в більшій чи меншій мірі потребують ремонту. Начальник Служби автодоріг підкреслив: Харківська облдержадміністрація приділяє велику увагу розвитку мережі доріг Харківської області.

«На сьогоднішній день в області розроблено Стратегію розвитку мережі доріг загального користування. Її автор - глава ХОДА Ігор Райнін. Нашу роботу ми обговорюємо з ним щодня. Причому не тільки в режимі статистики (я доповідаю про те, що зроблено, а що ні), а ми щодня обговорюємо саме якість робіт, обговорюємо ті проекти, які повинні реалізовуватися не тільки сьогодні, але й у майбутньому. І дорога Чугуїв - Мілове стоїть під номером один в Стратегії розвитку дорожньої мережі Харківської області», - сказав Євген Зражевець.

За словами Ігоря Райніна, дороги в Харківській області потребують ремонту. І в регіоні ця робота планомірно ведеться. Кілька доріг вже відремонтували в Ізюмі, Краснокутському, Сахновщинському та Зачепилівському районах.

«Якість доріг в цих районах вже зовсім інша, ніж була півроку тому. Так, це не європейські дороги, але вони з'являться в Харківській області через 2-3 роки. Я за це відповідаю», - підкреслив Ігор Райнін.

URL оригинала: http://kharkivoda.gov.ua/news/76797
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.