Новости. У 2016 році Південна залізниця отримала лише 3% від необхідного обсягу компенсації за перевезення пільговиків

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 19.09.2016.

За 8 місяців 2016 року в межах регіональної філії "Південна залізниця" перевезено 8 млн 035 тисяч пасажирів пільгових категорій на суму 53 млн 736 тис. грн. Компенсувати ці витрати мають місцеві органи виконавчої влади. Утім упродовж року залізниці компенсовано лише 1 млн 561 тис. грн., тобто 3% від необхідної суми.

Через те що в Законі України "Про державний бюджет України на 2016 рік" не передбачено субвенцію місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, а в місцевих бюджетах кошти для покриття цих витрат, у більшості випадків, відсутні, ситуація з підписанням договорів з місцевими органами виконавчої влади на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян у приміському сполученні є доволі складною.

Так, з початку року регіональною філією "Південна залізниця" було укладено 16 договорів на компенсацію за рахунок коштів місцевих бюджетів:

- У Харківській області - 1 договір на рік з Ізюмською РДА на суму 108,0 тис. грн .;

- У Полтавській області - 9 договорів без зазначення сум і 1 договір на суму 35,2 тис. грн .;

- У Сумській області - 2 договори на загальну суму 38,2 тис. грн .;

- У Чернігівській області - 2 договори без зазначення сум;

- У Кіровоградській області - 1 договір на суму 227,2 тис. грн.

Надходження компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян склало 1 627,8 тис. грн., у тому числі:

- Полтавська область - 1185,6 тис. грн.;

- Сумська область - 10,7 тис. грн.;

- Чернігівська область - 252,1 тис. грн.;

- Кіровоградська область - 139,7 тис. грн.;

- Донецька область - 9,3 тис. грн.

Харківською областю, в межах якої здійснюється перевезення майже 75% загальної кількості пасажирів пільгових категорій в цілому по магістралі, не направлено жодної компенсації.

Протягом січня-серпня 2016 року представниками керівного складу філії були проведені зустрічі з керівниками місцевих органів влади щодо виділення з місцевих бюджетів на 2016 рік коштів на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян. З початку року було отримано 72 відповіді від місцевих органів влади, 50 із них із відмовою. Основними причинами відмов міських і районних держадміністрацій щодо підписання договорів на компенсацію є відсутність у державному та місцевому бюджетах коштів на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян залізничному транспорту та нестача коштів на компенсаційні виплати.

Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://wwww.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=4388&mid=1
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Комментарии

ЭР2-344
22.09.2016 00:29
На Леваде висит копия письма от Дульфана, в котором он заявляет, что город деньги за льготников железной дороге платить не собирается, и угроза от железной дороги отменить всем поездам остановки по Верещаковке и Червонозаводской.

Просмотреть соответствующую тему на форуме.

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.