Новости. Південна залізниця отримала тільки 3,3% від необхідного обсягу компенсації за перевезення пільговиків у приміському сполученні

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 13.10.2016.

У січні-вересні 2016 року регіональною філією «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» у приміському сполученні перевезено 9 млн 152 тис. пасажирів пільгових категорій, компенсація за які повинна відшкодовуватися місцевими органами виконавчої влади, на суму 61 млн 292 тис. грн. Сума отриманої з початку 2016 року компенсації складає 2 млн 052 тис. грн (у тому числі 56 тис. грн – погашення заборгованості з компенсації минулих років) або всього 3,3% від суми наданих за 9 місяців послуг.

Регіональною філією «Південна залізниця» проводиться робота з отримання від місцевих органів виконавчої влади в 2016 році компенсації за перевезення пільгових категорій громадян у приміському сполученні та укладання відповідних договорів.

У зв’язку з тим, що в Законі України «Про державний бюджет України на 2016 рік» не передбачено субвенцію місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, а в місцевих бюджетах кошти для покриття цих витрат у більшості випадків відсутні, зазначена робота значно ускладнена.

Найповніше із семи областей України, на території яких Південна магістраль забезпечує транспортне обслуговування, відшкодовуються збитки (з урахуванням погашення заборгованості за минулорічні перевезення пільговиків) у Кіровоградській (40,7%), Чернігівській (17,4%) та Полтавській (16,1%) областях.

Традиційно складною залишається ситуація з компенсацією збитків залізниці Харківською областю, в межах якої здійснюється перевезення 74% від загальної кількості пасажирів пільгових категорій у цілому по магістралі. Упродовж 9 місяців 2016 року Південною залізницею в межах Харківщини здійснені перевезення пільгових категорій громадян, збитки від яких повинні відшкодовуватися місцевими органами влади, на суму 45 млн 333 тис. грн. Компенсовано лише 63,2 тис. грн або 0,1% від необхідного обсягу.

Жодної компенсації збитків за здійснені в 2016 році пільгові перевезення не отримала Південна залізниця від Луганської (Сватівський район) та Донецької (м.Лиман) областей.

Регіональна філія «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» забезпечує пільгове перевезення 16 категорій громадян. Компенсація за здійснення пільгового перевезення повинно забезпечуватися за рахунок місцевих бюджетів. Свої соціальні зобов’язання залізничники виконують безвідмовно і в повному обсязі. Недоотримання компенсації збитків з боку органів місцевої влади створює суттєві перешкоди для придбання запасних частин у необхідному обсязі та робить неможливими модернізацію й ремонт рухомого складу.

URL оригинала: http://uz.gov.ua/press_center/latest_news/page-4/437130/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.