Новости. Залізничники Південної магістралі ввели в дію тягову підстанцію Кременчук

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 06.04.2017.

Нещодавно введено в дію стаціонарну тягову підстанцію (ТП) Кременчук регіональної філії "Південна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця". Завдяки своїй потужності вона забезпечить високу пропускну спроможність дільниці Полтава - Кременчук - Користівка та дозволить значно заощадити енергоресурси.

Залізничники регіональної філії "Південна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" проводять масштабні роботи з електрифікації та модернізації електропостачання для забезпечення перевізного процесу через впровадження електротяги.

Так, введена в дію ТП Кременчук суттєво збільшить обсяги перевезень на дільниці Полтава - Кременчук - Користівка. Раніше через недостатність потужності електротяги, що забезпечувала пересувна модульна ТП (потужність 25 МВт), поїзди тут могли слідувати з інтервалом 42 хвилини. Із введенням в дію ТП Кременчук, потужність якої складає 40 МВт, проблеми з обмеженням руху потягів вирішені. Підстанція повною мірою задовольняє електротягу перевізного процесу на даній дільниці. Транспортний коридор від ст. Куп'янськ через ст. Основу та далі на Полтаву, Кременчук і до Одеських портів отримав потужну електротягу.

Довідково:

Тягова підстанція Кременчук регіональної філії "Південна залізниця", розташована на площі 3 га, є одним із найсучасніших виробничих об'єктів ПАТ "Укрзалізниця". Вона облаштована елегазовими вимикачами, що завдяки невеликій масі й габаритним розмірам конструкції, а також безшумній роботі приводу, мають чимало переваг перед масляними, повітряними та вакуумними. Крім того, ТП Кременчук обладнана "сухими" (охолоджуються не мастилом, а повітрям) трансформаторами, що забезпечують струм для власних потреб та є доволі надійними і небезпечними у роботі. Мікропроцесори повністю автоматизували робочі місця персоналу і витіснили релейне обладнання, яке займало велику площу. Виробничі та побутові приміщення розташовані в затишних модульних блоках сучасного дизайну.

Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=4563
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.