Новости. Укрзалізниця планує повернутися на ринок боргових цінних паперів України – випустити корпоративні облігації загальним обсягом 2 млрд грн

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 20.06.2017.

ПАТ «Укрзалізниця» як одна із стратегічних державних компаній для економіки України прагне бути присутньою на локальному ринку боргових цінних паперів. Компанія має намір здійснити у 2017 році випуск корпоративних облігацій загальним обсягом 2 млрд грн.

Фінансові аналітики зазначають, що український ринок корпоративного боргу залишається дуже неактивним, рівень ліквідності в потенційних інвесторів високий, на ринку гостро відчувається дефіцит надійних позичальників, при тому що попит інвесторів на якісні боргові інструменти буде тільки зростати. Тому випуск облігацій ПАТ «Укрзалізниця» має всі шанси стати флагманським на фондовому ринку корпоративного боргу після довгої паузи та дасть поштовх для його розвитку. Даний фінансовий інструмент сприятиме розвитку не тільки фондового ринку, а й самої компанії.

«Випуск облігацій стане важливим кроком для фінансового оздоровлення залізничної галузі, оскільки сприятиме підвищенню ліквідності товариства, покращенню структури кредитного портфелю та, як наслідок, мінімізації фінансових ризиків за рахунок уникнення додаткових втрат у разі курсових коливань», - повідомив голова правління товариства Войцех Балчун.

Супроводжувати випуск та забезпечувати розміщення емісії після її затверждення Наглядовою Радою буде компанія Concorde Capital, яка попередньо обрана андеррайтером випуску за результатами моніторингу послуг професійних учасників ринку за критеріями вартості послуг та досвіду надання послуг андеррайтингу.

Компанія займає лідируючі позиції на українському інвестиційному ринку та за період своєї діяльності залучила для провідних українських компаній металургійної, автомобільної, хімічної та нафто-газової промисловості, а також компаній аграрного сектору більше 2,5 мільярдів доларів інвестицій.

У ПАТ «Укрзалізниця» активно проваджуються процеси для фінансового оздоровлення компанії та розвитку усіх ключових напрямків діяльності. Це позитивно оцінюють міжнародні фінансові інституції та аудитори. В звіті міжнародної аудиторської компанії Ernst&Young за 2016 рік вперше знято сумніви щодо здатності ПАТ «Укрзалізниця» вести безперервну діяльність та висловлено упевненість стосовно здатності компанії покращити результати діяльності та фінансовий стан товариства і надалі. За результатами 2016 року товариство покращило фінансовий результат на 9,5 млрд грн, або у 2,3 рази.Рівень доходів ПАТ «Укрзалізниця» збільшився на 6,4 млрд грн порівняно з 2015 роком, товариство демонструвало стабільне зростання показника EBITDA та посилення фінансової стійкості.

URL оригинала: http://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/452648/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.