Новости. ПАТ «Укрзалізниця» посилює контроль за дотриманням безпеки руху та об’єктивністю розслідувань транспортних подій

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 23.06.2017.

Ревізорський апарат з безпеки руху поїздів і автотранспорту всіх шести регіональних філій ПАТ «Укрзалізниця» впродовж квітня-травня 2017 року увійшов до структури департаменту безпеки руху акціонерного товариства. Такі структурні перетворення сприятимуть посиленню контролю за станом безпеки на залізничному транспорті та об’єктивністю розслідувань транспортних подій, застережуть від приховування інформації на місцях.

Завдяки зміні підпорядкування ревізорів з безпеки руху в звітності вже більш повно відображаються дані про стан безпеки руху та аналізуються причини виникнення транспортних подій і незаконних втручань у діяльність залізничного транспорту. Зміна структури департаменту безпеки руху сприяє контролю за своєчасним і якісним розслідуванням причин та об’єктивною класифікацією аварій, серйозних інцидентів, дорожньо-транспортних пригод, а також обліку нещасних випадків, пожеж, актів незаконного втручання в транспортну діяльність та інших надзвичайних ситуацій.

Також це сприяє посиленню контролю щодо готовності аварійно-відновних формувань регіональних філій ПАТ «Укрзалізниця» до ліквідації наслідків транспортних подій та надзвичайних ситуацій у разі їх виникнення. Окрім того, перехід до ревізорської вертикалі дозволяє якісніше організувати навчання та перевірку рівня знань нормативних актів з безпеки руху в працівників залізничного транспорту.

Загалом за 5 місяців 2017 року на залізничному транспорті України сталося 206 транспортних подій, з яких 1 аварія, 13 серйозних інцидентів та 192 інциденти. Загальна кількість транспортних подій збільшилася на 10 випадків. На залізничних переїздах і коліях ПАТ «Укрзалізниця» стався 31 випадок ДТП, внаслідок чого загинуло 9 осіб і 6 травмовано. Порівняно з відповідним періодом 2016 року кількість ДТП зменшилася на 5 випадків.

Упродовж 5 місяців 2017 року виявлено 190 актів незаконних втручань у роботу залізничного транспорту проти 165 за відповідний період минулого року.

URL оригинала: http://uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/453010/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.