Новости. Укрзалізниця спростила тендерну документацію на закупівлю дизельного пального за формулою

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 03.07.2017.

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» спростила тендерну документацію на закупівлю дизельного пального за формулою. Зокрема, виключено вимогу щодо наявності в учасника торгів договору з агенцією Platts. Також у новій редакції враховані всі рекомендації Антимонопольного комітету України щодо викладення формулювань тендерної документації відповідно до положень Закону України «Про публічні закупівлі». Відповідні зміни були внесені Prozorro, але через вірусну атаку відбувся технічній збій, тому виправлення в системі були зроблені вже наступного дня.

Нова редакція проекту договору, що є частиною тендерної документації, містить пункт щодо можливості перегляду умов договору в усіх випадках, які передбачено п.4 ст.36 Закону України «Про публічні закупівлі». У тому числі зміну ставок податків та зборів; перегляд ціни договору в разі коливання ціни товару на ринку, за умови належного підтвердження такого коливання.

Зважаючи на негативний досвід філії щодо відмови деяких контрагентів зменшувати ціну договору в разі зменшення ринкової ціни дизельного пального, впроваджується механізм гарантування перегляду ціни шляхом автоматичного підписання додаткових угод. При цьому такий механізм буде діяти як у випадках зменшення ціни, так і у випадках її підвищення, що ставить у рівні умови залізницю та постачальника.

Таким чином, філія зняла всі проблемні питання, які були порушені учасниками ринку в ході засідання АМКУ.

Незважаючи на спротив деяких гравців ринку дизельного пального України, філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» продовжує працювати над впровадженням формульного, прозорого та чесного механізму ціноутворення під час поставок дизельного палива. Філія «Центр забезпечення виробництва» завжди готова до діалогу та сподівається на відповідну конструктивну позицію потенційних постачальників.

URL оригинала: http://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/453290/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.