Новости. Новостворена філія «Пасажирська компанія» об’єднала вертикаль пасажирських перевезень ПАТ «Укрзалізниця»

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 05.07.2017.

З 1 липня 2017 року повноцінно запрацювала філія «Пасажирська компанія», до складу якої увійшли підрозділи пасажирських перевезень всіх шести регіональних філій. Таким чином завершився процес формування вертикально-інтегрованої структури пасажирських перевезень у далекому сполученні. Про це повідомив директор з пасажирських перевезень та сервісу ПАТ «Укрзалізниця» Ігор Романків.

«Пасажирська компанія повноцінно працює, вже укомплектовано штат, до якого увійшли працівники пасажирських господарств регіональних філій. В процесі переходу жоден працівник не втратив робочого місця. Створення єдиної виробничої вертикалі в пасажирському секторі – це черговий етап реформування залізничної галузі, коли сфери бізнесу виділяються за видом діяльності, а не за регіональним принципом, як це було раніше», – розповів директор з пасажирських перевезень та сервісу ПАТ «Укрзалізниця» Ігор Романків.

За словами Ігоря Романківа, створення Пасажирської компанії дозволить Укрзалізниці оптимально управляти парком рухомого складу та всіма видами ресурсів, задіяними в процесі перевезення пасажирів «Для прикладу, раніше регіональні філії самостійно розпоряджались парком пасажирських вагонів. При чому в багатьох випадках допускались тривалі простої рухомого складу та значний профіцит на окремих напрямках. Тому часто виникали ситуації, що на одних залізницях був дефіцит вагонів, а на інших рухомий склад простоював. Це саме стосувалось і інших ресурсів – трудових, матеріальних. Зараз ми оперативно управляємо всім парком та швидко реагуємо на всі потреби. І це вже дає свої результати: ми досягли 12% росту пасажироперевезень при зменшенні парку».

Для пасажирів такі нововведення також позитивні, адже будуть запроваджуватися єдині стандарти обслуговування, екіпірування поїздів, однакові ціні на додаткові послуги в поїздах і на вокзалах. А головне – Укрзалізниця забезпечить обсяги перевезення пасажирів відповідно до існуючих потреб.

URL оригинала: http://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/454106/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.