Новости. Студенти профільних навчальних закладів розпочали виробничу практику в ПАТ «Укрзалізниця»

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 07.07.2017.

Майже 2 тис. 700 студентів профільних університетів та коледжів країни влітку та восени цього року пройдуть виробничу практику в структурних підрозділах різних філій ПАТ «Укрзалізниця». Вони вивчатимуть технологічні процеси конкретних умов виробничої та експлуатаційної діяльності залізничного транспорту.

ПАТ «Укрзалізниця» піклується про підготовку висококваліфікованих фахівців та залишається на сьогодні базовим підприємством для більшості студентів вищих навчальних закладів залізничного спрямування (університетів та коледжів) для проходження всіх видів практик – навчальної, виробничої, переддипломної. Виробнича практика сприяє закріпленню знань та розвитку професійного мислення та є одним із важливих видів навчальної роботи й здійснюється з метою набуття виробничих навичок приймати самостійно рішення в реальних виробничих умовах. Вона покликана підготувати майбутніх фахівців до реальної практичної роботи, забезпечити належний рівень їхньої професійної підготовки

За студентами закріплюються керівники практики від виробництва – досвідчені працівники підрозділів ПАТ «Укрзалізниця». Студенти познайомляться з трудовими колективами, здобудуть певний практичний досвід. За наявності вакантних посад практикантам можуть надаватися й оплачувані робочі місця за умови, що при виході на практику вони мають відповідну кваліфікацію, зокрема робітничу професію.

Також дбають у галузі й про працевлаштування молоді. Майже 900 випускникам профільних вищих навчальних закладів (університетів та коледжів) регіональні філії ПАТ «Укрзалізниця» цього року планують надати перше робоче місце.

Молоді фахівці працюватимуть у структурних підрозділах усіх господарств галузі – вагонному, локомотивному, колійному, сигналізації та зв’язку, електропостачання, пасажирському та приміських пасажирських перевезень, у дирекціях залізничних перевезень тощо. Керівництво трудових колективів піклуватиметься про мінімальну за часом адаптацію молоді та активне її залучення до виробничого процесу.

Довідка

У ПАТ «Укрзалізниця» щороку студенти профільних навчальних закладів проходять виробничу практику:

2013 рік – 4 тис. 900 осіб,
2014 рік – 3 тис. 100 осіб,
2015 рік – 2 тис. 700 осіб,
2016 рік – 3 тис. 400 осіб.

URL оригинала: http://www.uz.gov.ua/press_center/latest_news/454198/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.