Новости. Розкраданню сільськогосподарських вантажів залізничники запобігатимуть спільно з правоохоронцями

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 19.07.2017.

ПАТ «Укрзалізниця» спільно із Національною поліцією та вантажовідправниками запропонують ринку комплекс заходів для запобігання розкраданню сільськогосподарських вантажів. З цією метою

буде створена міжгалузева Робоча група з профілактики та розслідування крадіжок таких вантажів. Про це йшлося на нараді, що пройшла в Києві під головуванням директора з безпеки ПАТ «Укрзалізниця» Миколи Нємцова.

У нараді взяли участь заступник начальника Департаменту поліції охорони Віталій Новіков, перший заступник начальника Департаменту карного розшуку Сергій Прудченко та представники компаній, які користуються послугами залізниці з перевезення сільськогосподарських вантажів.

Микола Нємцов повідомив, що проблема розкрадань зерна та інших видів сільгоспвантажів була порушена під час зустрічі очільника залізничної галузі Войцеха Балчуна з аграріями в Одесі. Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» доручив розробити заходи для її вирішення.

«Оскільки розслідування та розкриття цих злочинів належить до компетенції Національної поліції України, ми звернулися по допомогу до правоохоронців. У результаті, голова Національної поліції України Сергій Князєв делегував відповідальних осіб для організації системної роботи з метою ліквідації цього явища», – розповів директор з безпеки ПАТ «Укрзалізниця».

Учасники наради констатували, що наразі проблема розкрадань сільськогосподарських вантажів набула глобального характеру, нерідко у крадіжках задіяні працівники залізниці, місцева поліція та місцеві жителі. «Для запобігання цим явищам Укрзалізниця вдасться до жорстких адміністративних заходів та кадрових змін. Крім того, буде проаналізовано логістику, розташування вагонів на станціях, щоб попередити розкрадання. Наступний напрямок роботи – це залучення поліції охорони та карного розшуку з метою профілактики та розкриття крадіжок», – повідомив директор з безпеки ПАТ «Укрзалізниця».

Серед пропозицій, які надали учасники наради представникам Нацполіції та залізничникам: удосконалення технічних заходів, зокрема запірних пристроїв, що унеможливлять доступ до вантажу; прискорення руху зернових маршрутів; встановлення відеокамер на станціях, де фіксується найбільше випадків розкрадань тощо.

До робочої групи увійдуть представники Укрзалізниці, Нацполіції та зацікавлених сторін – вантажовласників, експедиторів, логістичних компаній, Української зернової Асоціації та інші. Вона працюватиме у постійному режимі і оперативно реагуватиме на проблемні ситуації, що виникатимуть у процесі перевезення сільськогосподарських вантажів.

URL оригинала: http://uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/454590/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.