Новости. У 2017 році Південна залізниця отримала трохи більше 13% від необхідного обсягу компенсації за перевезення пільговиків у приміському сполученні

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 14.08.2017.

Упродовж 7 місяців 2017 року регіональною філією "Південна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" у приміському сполученні перевезено 6 млн 892 тис. пасажирів пільгових категорій, компенсація за які повинна відшкодовуватися місцевими органами виконавчої влади, на суму 45 млн 779 тис. грн. Сума отриманої у 2017 році компенсації складає 6 млн 062 тис. грн (у тому числі 1 млн 306 тис. грн - це погашення заборгованості з компенсації минулого року) або всього 13,2% від суми наданих за січень-липень послуг. Найбільш повно відшкодовуються збитки у Луганській (Сватівський район), Донецькій (м.Лиман) та Полтавській областях (з урахуванням погашення заборгованості за минулорічні перевезення пільговиків). Понад третину суми, яка підлягає компенсації, отримано філією від місцевих органів влади Чернігівської, Сумської і Кіровоградської (м.Світловодськ) областей.

Складною залишається ситуація з відшкодуванням збитків у Харківській області, в межах якої за 7 місяців 2017 року перевезено близько 75% від загальної кількості пасажирів пільгових категорій у цілому по магістралі на 33 млн 848 тис. грн. Компенсація за перевезення пільгових категорій громадян, збитки від яких повинні відшкодовуватися місцевими органами влади Харківщини, склала лише 816 тис. грн. або 2,4%.

Регіональна філія "Південна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" вкотре закликає органи місцевої влади областей, в межах яких магістраль здійснює свою діяльність, віднайти можливість компенсувати збитки за пільгові перевезення громадян і не змушувати Південну магістраль скорочувати розміри руху приміських поїздів.

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=4660&mid=1
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.