Новости. Залізниця потерпає від несанкціонованих втручань – з початку року злочинці викрали майже сотню гальмівних башмаків

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 30.08.2017.

Залізниця зазнає значних втрат через крадіжки спеціального інвентарю, обладнання, засобів зв’язку та елементів верхньої будови колії. Так, впродовж року злочинці викрали 99 гальмівних башмаків і хоча майже третину повернули залізничники та правоохоронці, такі масштаби крадіжок загрожують безпеці руху поїздів. Лише впродовж серпня поточного року несвідомі громадяни поцупили 9 гальмівних башмаків.

Фахівці зауважують, що башмаки є інвентарем суворого обліку, їх крадіжки можуть призвести до пошкодження рухомого складу та створюють загрозу життю пасажирів та залізничників.

На превеликий жаль працівники пунктів прийому металолому порушують законодавство, приймаючи залізничний інвентар у несвідомих громадян. Злочинці отримують за поцуплене копійки, завдаючи галузі значних збитків на тисячі та десятки тисяч гривень, руйнують шляхи сполучення.

Залізничники сподіваються на більш тісну взаємодію з правоохоронними органами, щодо виявлення осіб, причетних до крадіжок майна залізниці та запобігання правопорушенням.

Довідково.

Відповідальність за несанкціоноване втручання в роботу залізничного транспорту встановлюється відповідними нормами Кримінального кодексу України (КК України) та Кодексу України про кримінальні порушення (КУпАП). Так, ст. 277 КК України передбачає відповідальність за пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів, зокрема, за умисне руйнування або пошкодження шляхів сполучення, споруд на них, рухомого складу, засобів зв'язку чи сигналізації, а також інші дії, спрямовані на приведення зазначених предметів у непридатний для експлуатації стан, якщо це спричинило чи могло спричинити аварію поїзда або порушило нормальну роботу транспорту, або створило небезпеку для життя людей чи настання інших тяжких наслідків. У залежності від тяжкості наслідків винні караються штрафом, виправними роботами або позбавленням волі.

URL оригинала: http://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/457212/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.