Новости. За 8 місяців Південна залізниця отримала лише 13% від необхідного обсягу компенсації за перевезення пільговиків у приміському сполученні

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 12.09.2017.

Упродовж 8 місяців 2017 року регіональною філією "Південна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" у приміському сполученні перевезено 7 млн 916 тис. пасажирів пільгових категорій, компенсація за які повинна відшкодовуватися місцевими органами виконавчої влади, на суму 52 млн 567 тис. грн. Сума отриманої у 2017 році компенсації складає 6 млн 842 тис. грн (у тому числі 1 млн 306 тис. грн - це погашення заборгованості з компенсації минулого року) або всього 13% від суми наданих за січень-серпень послуг.

Найбільш повно відшкодовуються збитки у Луганській (Сватівський район), Донецькій (м.Лиман) та Полтавській областях (з урахуванням погашення заборгованості за минулорічні перевезення пільговиків).

Понад третину суми, яка підлягає компенсації, отримано філією від місцевих органів влади Чернігівської, Сумської і Кіровоградської (м.Світловодськ) областей.

Складною залишається ситуація з відшкодуванням збитків у Харківській області, в межах якої за 8 місяців 2017 року перевезено близько 75% від загальної кількості пасажирів пільгових категорій у цілому по магістралі на 38 млн 812 тис. грн. Компенсація за перевезення пільгових категорій громадян, збитки від яких повинні відшкодовуватися місцевими органами влади Харківщини, склала лише 1 млн 65 тис. грн. тобто менше 3%.

Регіональна філія "Південна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" вкотре закликає органи місцевої влади віднайти можливість компенсувати збитки за пільгові перевезення громадян і не змушувати Південну магістраль скорочувати розміри руху приміських поїздів.

URL оригинала: http://pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=4679&mid=1
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.