Новости. На вокзалі Харків-Пасажирський відбулися масштабні антитерористичні навчання

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 21.09.2017.

20 вересня на вокзалі Харків-Пасажирський відбулися планові тактико-спеціальні навчання, організовані координаційною групою Антитерористичного центру при регіональному управлінні Служби безпеки України.

До навчань були залучені понад 600 співробітників з усіх регіональних суб’єктів антитерористичної діяльності: СБУ, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, Збройних Сил, Державної пенітенціарної служби, Державної прикордонної служби, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також представники регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця». Під час проведення операції, спрямованої на запобігання, реагування і припинення терористичних актів та мінімізації їхніх наслідків, було використано понад 40 одиниць автомобільної та спеціальної техніки, у тому числі військові бронемашини.

За сценарієм навчань група озброєних диверсантів, плануючи дезорганізувати роботу залізниці та відволікти увагу правоохоронців, намагалася вчинити вибух і вивести з ладу автоматизовану систему управління залізничними перевезеннями. Користуючись панікою, інша озброєна група їхніх спільників захопила заручників в одному з вагонів пасажирського потягу. Задіяні у навчаннях підрозділи мали локалізувати наслідки вибуху, із залученням фахівців-вибухотехніків здійснити огляд місця події, визначити прикмети умовних диверсантів, розшукати і затримати їх, звільнити заручників і нейтралізувати озброєних терористів. Після аналізу зібраних даних щодо умовних зловмисників та проведення фільтраційних заходів правоохоронці затримали членів першої диверсійної групи. Терористи, які забарикадувалися у залізничному вагоні і прикривалися заручниками, були знешкоджені бійцями спецпідрозділу СБУ "Альфа" під час штурмової операції.

Фото 1  | Фото 2  | Фото 3

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=4684&mid=1
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт
ЖД станции:   Харків-Пасажирський

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.