Новости. Укрзалізниця вивчає можливості збільшення швидкості руху поїздів на існуючій інфраструктурі – Євген Кравцов

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 24.11.2017.

ПАТ «Укрзалізниця» вивчає пропозиції світових виробників пасажирського рухомого складу для оновлення парку рухомого складу та підвищення комфорту подорожей для пасажирів. В.о. голови правління товариства Євген Кравцов за участі директорів компанії провів переговори з менеджментом іспанської компанії Talgo.

Як зазначив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця», компанія працює над істотним оновленням парку пасажирського рухомого складу. Наразі для української залізничної мережі цікавими є проекти, які не потребують великих обсягів модернізації інфраструктури.

«У першу чергу ми готові вивчити можливість співпраці з компанією Talgo для оновлення нічних поїздів далекого сполучення. Ми зацікавлені у збільшенні швидкості руху та зменшення часу курсування пасажирських поїздів, що, зокрема, дає застосування, так званої, технології «легкої ваги», у чому компанія Talgo є визнаним лідером. Нам важливо використовувати існуючу інфраструктуру для розвитку швидкісного руху», – зазначив Євген Кравцов.

Першим напрямком, де могли б реалізуватись дані технології, за словами Євгена Кравцова, могло б стати сполучення Київ-Одеса. Він також розповів, що наразі ПАТ «Укрзалізниця» працює над розвитком сполучення з країнами ЄС та інтеграцією української залізничної системи в європейську. Зокрема, у напрямку Польщі, Австрії, Угорщини. Для чого потенційно розглядаються варіанти застосування рухомого складу, оснащеного системою автоматичної зміни ширини колії. І у цьому сегменті компанія Talgo є провідним виробником.

За словами директора з маркетингу компанії Talgo Енріке Ріеско, компанія має значний досвід виготовлення швидкісних поїздів, в тому числі і для нешвидкісних колій. Рухомий склад іспанська компанія пристосовує до кліматичних умов місцевості, він витримуює і високі, і низькі температури, має менші витрати на обслуговування, меншу вагу та розвиває високі швидкості. Компанія, на підставі оцінки існуючої в Україні залізничної інфраструктури, здійснить моделювання і надасть попередні рекомендації щодо можливостей і умов збільшення швидкості руху поїздів Talgo на існуючій інфраструктурі ПАТ «Укрзалізниця».

URL оригинала: http://uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/462704/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.