Новости. Тарифи на проїзд в електротранспорті Харкова хочуть перезатвердити у травні

МедиаПорт, 03.05.2019.

У міськраді мають намір затвердити тарифи на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах на тому ж рівні, що фактично діє і зараз.

Відповідні проекти рішень «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів і багажу міським електричним транспортом (трамваєм та тролейбусом)» та «Про встановлення тарифу на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном» заплановані до розгляду на виконкомі 22 травня.

Ця інформація міститься у Єдиному міському реєстрі актів Харківської міської ради.

Скріншот: doc.citynet.kharkov.ua

Тариф на проїзд в метро пропонується затвердити на рівні 8 грн, у трамваях та тролейбусах — 6 грн.

Таким чином, якщо виконком підтримає нові проекти, попередні рішення (від 6 лютого, коли підвищили тарифи, і так звана нова редакція від 20 лютого, якою керуються у міськраді після судових ухвал про призупинення дії тарифів за заявами про забезпечення позову ГО «Харківський антикорупційний центр») втратять чинність, але ціна проїзду залишиться тією ж, яку комунальні підприємства стягують і зараз.

На відміну від попередніх рішень, підписантом запропонованих до розгляду на 22 травня проектів значиться не секретар Харківської міської ради Олександр Новак, а Харківський міський голова Геннадій Кернес.

На те, що рішення про підвищення тарифів підписував Новак, а не Кернес, вказують у позові до міськради представники «Харківського антикорупційного центру». На їхнє переконання, такі дії суперечили приписам ст. 19 Конституції України та положенням статей 42, 50, 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Нові проекти міськрада оприлюднила 9 квітня. До 9 травня триває процедура їхнього обговорення — зауваження та пропозиції приймають у письмовому вигляді.

«Тобто виконком Харківської міськради для затвердження або перезатвердження цих тарифів вибрав ту процедуру, яка передбачена законом, і пішов за цією процедурою. Почав її правильно, так, як належить», — заявив член «Харківського антикорупційного центру» і депутат міськради Ігор Черняк на сесії міськради 17 квітня.

На його думку, публікуючи нові проекти рішення, міськрада визнає, що діяла незаконно і передбачає програш у суді.

«Те, що стосується судових суперечок, я б не поспішав з такими висновками, які робите ви», — відповів Кернес.

Черняк запропонував мерії варіант примирення. Міськрада відмовилась.

Чергові засідання з розгляду «тарифної справи» по суті призначені на 14 (щодо метро) та 15 травня (трамваї, тролейбуси).

До підвищення у лютому вартість проїзду в метро складала 5 грн, в трамваях і тролейбусах — 4 грн.

URL оригинала: https://www.mediaport.ua/tarifi-na-proyizd-v-elektrotransporti-harkova-hochut-perezatverditi-u-travni
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро, Трамвай, Троллейбус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.