Новости. Будівництво метро у Харкові: як зносять будинки на місці майбутніх станцій

Суспільне UA, 25.02.2020.

Через будівництво станцій "Державінська" та "Одеська" у Харкові знесуть понад 140 об'єктів. На майданчику тривають підготовчі роботи.

Від ранку робочі зводять паркан — для безпеки перехожих і захисту майна.

"Закриваємо, щоб тут не ходили сторонні. Тому що все крадуть, інструменти крадуть. Дивіться, скільки тут ще усього... Треба це все розчистити. Якщо з технікою будинок зносити — це кілька годин. Потім все сміття вивозиться. Все, що тут відбувається, з дозволу міської адміністрації — цілком законно", — розповідає робочий Олексій.

Працюють будівельні бригади без вихідних — від 8 ранку до 17 вечора. Олексій Скирда живе поруч. Каже, більшості будинків тут по 90 років.

"Майданчик тягнеться звідси і до самої Державінської, як до стадіону йти. Незручності є, та куди подінешся? Заважає, але потрібно розуміти. Минулої суботи трохи гучно було", — каже Скирда.

Загалом тут буде сім виходів з метро — усі вздовж проспекту Гагаріна. Більшість будинків, які потрапляють під знесення, місто вже викупило, з деякими власниками питання розв'язують через суд.

"Викуплено за відповідними угодами, які були укладені добровільно цими власниками за тією ціною, яка була запропонована містом. З 9 власниками ми ще зараз у судовому процесі. Ми не маємо ситуації, де власник не погоджується з самим будівництвом метро та з самим викупом. Тобто наразі триває лише з’ясування ціни", — говорить директор департаменту реєстрації Олег Дробот.

На будівництво станцій метро з міського бюджету за минулий рік витратили 135 мільйонів гривень. Про це повідомили сьогодні, 25 лютого, під час засідання виконкому. Зараз у мерії шукають виконавців для майбутнього будівництва.

"Зараз триває останній етап конкурсу на відбір інженерів філії. Другий етап після відбору — буде визначено генерального підрядника. У нас кредит на 320 мільйонів євро, з яких 100 мільйонів — на поповнення нерухомого складу. Інші — на будівництво та супроводження проєкту. Там не тільки станція метро, це також електродепо "Олексіївське", — каже заступник міського голови Євгеній Водовозов.

Рити котловани та будувати станції, за словами Водовозова, почнуть наприкінці року.

URL оригинала: https://suspilne.media/16242-budivnictvo-metro-u-harkovi-ak-znosat-budinki-na-misci-majbutnih-stancij/
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро
Линии метро:   Олексіївська лінія

Комментарии

Artemonik
27.02.2020 14:54
8-я секунда видео: "На майданчику працює два ескалатори" haha.gif

G_L_E_B
27.02.2020 14:59
Испытывают перед установкой на будущей станции)))

Murcielago
27.02.2020 15:01
А на Державинской их наличие планируется? smile.gif

Artemonik
27.02.2020 15:02
Цитата(Murcielago @ 27.2.2020, 15:01) *
А на Державинской их наличие планируется? smile.gif

Тю, так уже есть, вы только подумали, а они уже сделали smile.gif

Просмотреть соответствующую тему на форуме.

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.