Новости. "Сідайте зі мною, будете контролювати": як у Харкові працює громадський транспорт

Суспільне UA, 07.04.2020.

Їздити в трамваях, тролейбусах і автобусах, що працюють в режимі спецперевезень, за постановою Кабміну від 2 квітня можуть працівники установ критичної інфраструктури — оголошення з такою інформацією розміщені у харківському транспорті.

Одне з них кореспондент Суспільного помітив на вікні тролейбусу №42 (№2 — прим. ХТ).

В оголошенні вказано, що до проїзду допускаються:

працівники закладів охорони здоров'я, продовольчого забезпечення, надання найважливіших державних послуг, енерго-, водозабезпечення та зв'язку, фінансової та банківської діяльності, критичної та транспортної інфраструктури, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту.

Пасажири мають бути в захисних масках або респіраторах та в кількості не більше кількості місць для сидіння.

Фото

Водночас, як повідомляє кореспондент Суспільного, транспорт продовжує перевозити усіх громадян — не тільки працівників вказаних в оглошенні сфер.

"Ніхто нас не слухає. Начебто ще людям посвідчення не видали. Почнемо з того, що я пенсіонерам кажу — казали ж, що у віці за 60 не їздити. Вони хіба слухають? Без масок їздять... Я не збираюсь з ними розбиратись. Хай ставлять мені тут поліцейського і хай він розбирається. Я з цим не можу впоратись", — сказав кореспонденту Суспільного водій тролейбусу №42 (№2 — прим. ХТ) Микола.

"Сідайте зі мною, будете контролювати", — додав він.

Що відомо:

3 квітня в Уряді повідомили про прийняте рішення щодо посилення карантинних заходів з 6 квітня у зв'язку із поширенням коронавірусу, зокрема:

заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, зокрема пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, за виключенням тих, що стосуються критичної інфраструктури.

Инфографика

4 квітня заступник Харківського міського голови Євгеній Водовозов повідомив:

"Поки що ситуація буде така: курсуватимуть автобуси в режимі експрес, тролейбуси й трамваї. Маршрутні таксі два тижні у нас вже і так не курсують".

Після засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій 6 квітня, яке не анонсувалася для преси, у Харківській міській раді повідомили: "Трамваї, тролейбуси і автобуси працюють у Харкові в колишньому режимі, здійснюючи перевезення тільки працівників об'єктів критичної інфраструктури".

"Ми перевозимо жителів Харкова, які задіяні в забезпеченні життєдіяльності міста та працюють на об'єктах критичної інфраструктури. Це приблизно 50 тис. осіб. Ми спільно з підприємствами склали і затвердили списки таких працівників. Також у міста є домовленість з Нацполіцією контролювати цей процес — поліцейські толерантно пояснюють людям, хто може їздити в транспорті, а хто ні. І у нас проблем в цьому питанні немає", — цитує пресслужба мерії першого заступник мера Харкова Ігоря Терехова.

6 квітня, як і 7-го, громадський транспорт продовжував перевозити усіх пасажирів, незалежно від того, чи належать вони до сфер, вказаних в урядовій постанові.

URL оригинала: https://suspilne.media/24995-sidajte-zi-mnou-budete-kontroluvati-ak-u-harkovi-pracue-gromadskij-transport/
Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус, Автобус
Единицы ПС:   ЗИУ-682Г-016-02 #3302, ЗИУ-682Г-016-02 #3303
Городские маршруты:   Тб2

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.