Новости. Подарунок з Риги: Нові трамвайні вагони в Харкові

Газета "Харківський електротранспорт", 01.01.1971.

Харків’яни, мабуть, помітили, що останнім часом на маршруті №11 появилися трамваї, що відзначаються комфортабельністю і швидкістю. Наш міський електротранспорт почав поповнюватися новими трамвайними вагонами Ризького вагонобудівного заводу, зробленими за останнім словом техніки. Радянські конструктори створили новий тип трамвайного вагона «РВЗ-6», який значно відрізняється від усіх попередніх: салон великої ємкості, обладнаний м’якими диванами, ефективною системою примусової вентиляції. Взимку в вагон подається тепле повітря, що нагнітається спеціальним вентилятором. Стіни і стеля мають теплову ізоляцію, що зменшує вплив зовнішньої температури. Двоє широких двійчастих дверей з пневматичним приводом від водія з метою безпеки перекривають підніжки.

Дуже зручна автоматична система управління вагоном. В розпорядженні водія чотири ступені швидкості — від 5 до 65 км/год. Спеціальні реле прискорення і гальмування створюють незалежно від водія потрібну швидкість руху і плавної зупинки. Водночас потужні гальма забезпечують повну безпеку руху при будь-якій швидкості вагону.

Цікаво, що системою керування зв’язана ножна педаль безпеки, яку водій протягом всього періоду роботи триматиме в притиснутому стані. Якщо увага водія ослабне або людина з якоїсь причини фізично не може продовжувати стежити за педаллю, вагон відключається від електросітки, і відбувається термінове гальмування.

Нові вагони № 850 і № 851— хороший подарунок ризьких трамвайників харків’янам.

В. САВІН, М. СОБОЛЄВ, інженери.

06.10.1961

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай
Модели ПС:   РВЗ-6
Городские маршруты:   Тм11

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.