Новости. Вогняне лихо

Газета "Харківський електротранспорт", 15.07.2000.

Більшість електротранспорників вже знають про нещастя, яке сталося в Ленінському вагонному депо — пожежу. Редакція газети звернулася до головного інженера підприємства — А.П. Ткаченка, який очолює комісію для розслідування і виявлення її причин, З проханням розповісти про те, як це сталося.

2 липня о 4 год. 30 хв. на п’ятій канаві цеху технічного обслуговування Ленінського депо сталося загоряння трамвая КТМ-5М3 №868. Ремонтний персонал підрозділу, що знаходився на роботі, вжив заходів щодо гасіння вогню. Проте, переконавшись, що власними засобами пожежогасіння не в змозі локалізувати загоряння, о 4 год. 40 через центрального диспетчера служби руху викликали пожежних.

О 5-й годині в депо прибули керівники підприємства, депо і служб. Для локалізації вогню й евакуації рухомого складу була надана автотехніка. Загоряння ліквідували о 14 годині.

У результаті пожежі згоріло 6 трамвайних вагонів, 3 — підлягають відновленню. Згоріла покрівля ЦТО. Матеріальні збитки складають 65 тисяч гривень.

Причиною нещастя за висновком комісії, в яку входили ведучі спеціалісти підприємства, є загоряння ізоляції низьковольтного жгута від короткого замикання, котре виникло внаслідок замокання під час роботи на лінії.

До речі, треба віддати належне всім депо і службам підприємства та їх керівникам. Ними проведена величезна робота із забезпечення обслуговування ремонту і виконання обсягу пасажироперевезень трамваями на маршрутах Ленінського депо. Був частково розподілений рухомий склад в Салтівське і Жовтневе депо. Частина і, зокрема, трамваї типу КТМ-5М3 та спеціальний рухомий склад, ремонтується й оглядається в самому депо. Отож, прикрий випадок на обсяг пасажироперевезень не вплинув.

Комісія підприємства продовжує роботу.

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.