Новости. За І квартал 2020 року Південна залізниця отримала лише 14,5% від необхідного обсягу компенсації за перевезення пасажирів пільгових категорій

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 15.05.2020.

Протягом 3 місяців 2020 року регіональною філією «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» у приміському сполученні перевезено 2 млн 21,7 тис. пасажирів пільгових категорій, компенсація за які повинна відшкодовуватися місцевими органами виконавчої влади, на суму 18011,9 тис. грн.

Сума отриманої у 2020 року компенсації становить 2612,8 тис. грн (у тому числі 329,1 тис. грн – погашення заборгованості з компенсації минулого року), або всього 14,5% від суми наданих за 1 квартал 2020 року послуг.

Більше 50% збитків відшкодовується у Чернігівській, Кіровоградській та Донецькій областях (з урахуванням погашення заборгованості за минулорічні перевезення пільговиків). Понад третину суми, яка підлягає компенсації, отримано філією від місцевих органів влади Сумської області.

Лише 19% збитків відшкодовуються за здійснені пільгові перевезення у приміському сполученні у Полтавській області.

Складною залишається ситуація з відшкодуванням збитків у Харківській області, в межах якої за І квартал перевезено близько 78% від загальної кількості пасажирів пільгових категорій у цілому по магістралі на 11 млн 103,5 тис. грн. Компенсація за перевезення пільгових категорій громадян, збитки від яких повинні відшкодовуватися місцевими органами влади Харківщини, склала лише 771,2 тис. грн, тобто менше 7%.

Зовсім не відшкодовуються збитки у Луганській області. Неповне відшкодування Південній залізниці її фактичних витрат на перевезення у приміському сполученні пільгових категорій громадян дедалі важчим тягарем лягає на плечі філії, обмежує її нагальну, життєво важливу потребу в оновленні рухомого складу та залізничної інфраструктури, ускладнює поліпшення якості обслуговування пасажирів, збільшення кількості пропонованих нею послуг тощо.

Регіональна філія «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» вкотре закликає органи місцевої влади вишукати можливість компенсувати збитки за пільгові перевезення громадян. Вирішити це питання може кожний орган місцевої влади, уклавши договір з регіональною філією на перевезення своїх мешканців пільгових категорій регіону та сумлінно виділяти з місцевих бюджетів кошти за надані послуги Південною залізницею.

URL оригинала: http://pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=5257
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.