Новости. Три держадміністрації на території Південної залізниці відмовляються компенсувати гроші за перевезення пільговиків

Залізничний інформаційний портал, 25.05.2020.

У регіональній філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» триває робота з укладення угод із держадміністраціями щодо компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян у приміському сполученні.

Із 99 запланованих укладено 81 угоду на загальну суму 10993,5 тис. грн.

Наразі не укладено 18 угод, 15 із них перебувають на розгляді у контрагента. А від трьох держадміністрацій — Харкова, Первомайського та Полтави — отримано відмову в підписанні договору.

Як дізналися кореспонденти «Медіацентру «Магістраль», у Харкові причиною відмови є те, що Програмою сприяння безпечній життєдіяльності у сфері соціального захисту населення Харкова на 2017—2020 рр. не передбачено надання окремим категоріям громадян додаткових соціальних гарантій, зокрема пільгового проїзду у залізничному транспорті приміського сполучення.

У місті Первомайський завважують на дефіцит міського бюджету, а в Полтаві посилаються на ст. 9 Закону України «Про залізничний транспорт» стосовно відшкодування збитків залізничного транспорту загального користування від їх використання за рахунок державного або місцевих бюджетів залежно від того, яким органом прийнято рішення щодо введення відповідних пільг. Полтавською міською радою такі рішення не ухвалювалися.

Довідка

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про залізничний транспорт» збитки від перевезення пільговиків у приміському сполученні мають відшкодовуватися за рахунок місцевих бюджетів.

URL оригинала: https://info.uz.ua/news/tri-derzhadministratsii-na-teritorii-pivdennoi-zaliznitsi-vidmovlyayutsya-kompensuvati-groshi-za-perevezennya-pilgovikiv
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.