Новости. Україна відновлює міжнародне авіасполучення: чи варто планувати відпустку за кордоном та які є ризики

ТСН, 15.06.2020.

Не варто поспішати із плануванням закордонної відпустки.

Від понеділка, 15 червня, Україна відновлює регулярні авіарейси за кордон. На табло аеропортів уже світилися закордонні рейси різних компаній, а на сайтах пропонували квитки в омріяне зарубіжжя.

Але зараз частину рейсів скасовано, тоді як деякі авіаперевізники вже повідомили, що наразі припиняють продаж квитків, йдеться в сюжеті ТСН.Тижня.

Чи варто планувати закордонні відпустки?

Поспішати не варто, адже зараз недостатньо лише мати квиток, аби, до прикладу, відпочити на Кіпрі, або ж, скажімо, помандрувати Німеччиною.

По-перше, європейські кордони для туристів залишаються закритими принаймні до кінця червня, а, отже, на право вільного безвізового в’їзду українців до країн ЄС із 1-го липня поки можна лише сподіватися.

По-друге, не всі кордони відкриють зразу. І коли саме це станеться - навряд чи хтось візьметься прогнозувати. До того ж, багато чого залежатиме від епідемічної ситуації в Україні.

Якщо квиток уже куплено, а кордони не відкриють?

У такому випадку є ризик втратити гроші. Адже зараз авіакомпанії дотримуються суворого правила: якщо аеропорт вимагає візу, а такою нині є вимога від країн Євросоюзу, то пасажирів без неї перевізник не має права допустити на борт, тому що сам може отримати штраф.

Водночас повертати гроші пасажирам, які не дотримуються візових вимог, авіакомпанії не повинні, тому що рейс здійснюється, він не скасований. Зміна вимог є проблемою пасажирів. 

Якщо пустили на борт.

Все одно залишаються причини турбуватися, адже навіть за умови успішного приземлення в пункті призначення, гарантії одразу потрапити на відпочинок немає. В країні прильоту на мандрівників може чекати карантин або обов’язкове тестування на наявність COVID-19. У Греції, наприклад, 7-денний карантин є обов’язковим навіть після негативного результату тесту. І знову ж, усі додаткові витрати лягають винятково на туриста.

Якщо все ж вирішили летіти.

Перед виїздом до аеропорту потрібно переконатися, що всі, з ким ви вирушаєте у подорож, здорові, а з документами - все гаразд. Майте на увазі, що провести родичів відтепер можна лише до дверей терміналу. А потрапити до аеропорту зможуть тільки пасажири та персонал. І лише через температурний скринінг.

Усі в аеропорту мають носити захисні маски. Ними треба запастися на весь час подорожі. Узяти із собою краще й рукавички із санітайзером: до ста мілілітрів.

Незмінною залишається і вимога дотримання дистанції. Реєстрація має стати мобільною, а посадка - безконтактною. Інформаційну анкету від авіакомпанії про стан вашого здоров'я також радять заповнити заздалегідь удома.

Будьте також готові, що ручну поклажу попросять здати в багаж. А Duty Free, найпевніше, не працюватиме ані в аеропортах, ані на борту літаків. Однак, забезпечити питною водою пасажирів перевізники обіцяють.

Нагадаємо, що Кабмін дозволив від 15 червня відновити роботу пунктів пропуску та пунктів контролю в аеропортах України, а також - перетинати кордон іноземним громадянам. Це наступний етап відновлення міжнародного авіасполучення.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, уряд дозволив в’їзд для іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів.

Вже від сьогодні українців готові приймати такі країни:

  • Албанія, США - без обмежень на кордоні;
  • Велика Британія - з дотриманням карантину 14 днів;
  • Туреччина - без обмежень на кордоні та тестуванням по прибуттю.

Згодом, від 27 червня, для українців відкриє кордони Туніс - з тестуванням по прибуттю, а після поліпшення епідемічної ституації в Україні уряд розгляне можливість відкриття авіасполучення з Кіпром, Чорногорією, Грузією, Грецією.

URL оригинала: https://tsn.ua/coronavirus/ukrayina-vidnovlyuye-mizhnarodne-aviaspoluchennya-chi-varto-planuvati-zakordonni-vidpustki-ta-yaki-ye-riziki-1565572.html
Разделы по теме:
Рубрики:   Авиатранспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.