Новости. Правоохоронці обшукують "Укрзалізницю" в п'яти областях

Суспільне UA, 17.06.2020.

Прокурори Офісу генпрокурора спільно з працівниками СБУ та слідчими Нацполіції проводять обшуки у п'яти регіональних підрозділах Укрзалізниці за підозрою у розтраті майна.

Як повідомили Суспільному в ОГПУ, правоохоронці обшукують регіональні підрозділи УЗ у Києві, Харкові, Дніпрі, Хмельницькому та Запоріжжі. Затриманих поки немає.

Обшуки відбуваються у межах розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати майна АТ "Укрзалізниця" за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

"Санкціоновані судом обшуки ведуться у структурних підрозділах "Укрзалізниці" та в комерційних структурах, виробничих і офісних приміщеннях, а також за місцем проживання фігурантів провадження у п’яти регіонах України", – повідомляється на сайті ОГПУ.

Як встановило слідство, упродовж 2017-2019 років службові особи регіональних філій "Укрзалізниці" ("Південна залізниця" та "Південно-Західна залізниця"), перерахували 70 мільйонів гривень на рахунки підконтрольних підприємств за постачання чавунних гальмівних колодок, які не відповідають технічним умовам та виробляються з інших сплавів металів.

Це призвело до збільшення витрат "Укрзалізниці" на придбання комплектуючих, а також підвищило ймовірність надзвичайних подій на залізниці під час здійснення перевезень, зазначають в Офісі генпрокурора.

URL оригинала: https://suspilne.media/41499-u-regionalnih-pidrozdilah-ukrzaliznici-provodat-obsuki/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Происшествия

Комментарии

Murcielago
18.06.2020 19:30

Просмотреть соответствующую тему на форуме.

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.