Новости. Панютинський вагоноремонтний завод — це базове підприємство для ремонту й будівництва вантажних вагонів, — Іван Юрик

Залізничний інформаційний портал, 19.06.2020.

Панютинський вагоноремонтний завод стане флагманом та базовим підприємством для ремонту й будівництва вантажних вагонів. Про його закриття не йдеться, повідомив в. о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик під час візиту на завод.

За словами керівника компанії, наразі на ринку вантажних вагонів спостерігається профіцит рухомого складу, зокрема за рахунок збільшення приватного парку, тому Укрзалізниця не планує нарощувати їх будівництво, а сконцентрується на ремонтах. «У ході реформи вагонного господарства Укрзалізниця не планує закривати вагонобудівні заводи, а навпаки — запропонує концепцію їх розвитку й спеціалізації. Панютинський завод стане базовим для ремонту і будівництва вагонів. Підприємство отримуватиме замовлення не лише від Укрзалізниці, а й від приватних власників рухомого складу», — зазначив Іван Юрик.

Крім того, на думку керівника товариства, Уряд має посилити вимоги до вікових показників та технічного стану вагонів, які використовуються на залізничній мережі України. «Це питання опрацьовується з Мінінфраструктури. Наразі приватні компанії використовують вантажні вагони, які перебувають у дуже поганому технічному стані. Ми маємо заборонити експлуатацію таких вагонів, адже це безпека руху. Тим самим ми зможемо збільшити попит на виготовлення нових вагонів та ремонти», — підкреслив керівник Укрзалізниці.

URL оригинала: https://info.uz.ua/news/panyutinskiy-vagonoremontniy-zavod-tse-bazove-pidpriemstvo-dlya-remontu-y-budivnitstva-vantazhnikh-vagoniv-ivan-yurik_1592554171
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.