Новости. Південній залізниці 151 рік від дня заснування

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 07.07.2020.

6 липня виповнилося 151 рік від дня заснування регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця».

Історія Південної магістралі почалася 1869 року, коли було відкрито регулярний рух потягів на ділянці Курськ – Харків.

Нині регіональна філія «Південна залізниця» є відокремленим підрозділом АТ «Укрзалізниця», що здійснює транспортне обслуговування понад тисячі промислових і більше двох тисяч комерційних підприємств, а також населення шести областей України: Харківської, Полтавської, Сумської, Кіровоградської, Чернігівської та Луганської.

Географічне розташування і конфігурація напрямків та дільниць Південної залізниці визначає її велике транзитне значення та дозволяє забезпечити найкоротші маршрути перевезень вантажів з півночі на південь і зі сходу на захід до чорноморських портів і західних регіонів України, а з них – по всьому світу. Колії Південної магістралі простягнулись більш ніж на 3000 км (розгорнута довжина головних колій перевищує 4000 км). Стикується з Південно-Західною, Донецькою, Придніпровською, Одеською залізницями.

Безперебійне цілодобове функціонування Південної залізниці забезпечують три дирекції залізничних перевезень (Полтавська, Сумська та Харківська) і 30-тисячний колектив працівників, що представляють відповідні оперативні і галузеві служби магістралі та їхні відокремлені підрозділи.

Південна залізниця завжди була та залишається однією з ключових ланок транспортної системи України.

URL оригинала: http://pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=5277
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.