Новости. Розмітка на майдані Свободи у Харкові: які правила паркування

Суспільне UA, 22.07.2020.

На майдані Свободи з'явилася нова розмітка для паркування. Тепер платні місця відмежовуються синьою лінією, безкоштовні — білими. Жовта розмітка паркування забороняє.

Мета розмітки — підтримання порядку та благоустрою на майдані, розповів директор комунального підприємства "Харківпарксервіс" Дмитро Мандріков.

"Усі паркувальні місця, що розташовані по периметру та окреслені блакитною лінією, є платними. Там, де цієї синьої лінії немає і дорожня розмітка та дорожні знаки дозволяють зупинятися та паркуватися — там можна паркувати автомобілі безкоштовно", — сказав Мандріков.

Розмітка на майдані Свободи у Харкові: нові правила паркуванняСуспільне Харків За платні місця розрахуватися можна через додаток "E-паркування", SMS-повідомлення. Сплатити можна і за допомогою додатка "Приват24" або придбавши талон у кіоску поряд з паркуванням, йдеться на інформаційному стенді.

Додатком "E-паркування" користується харків'янин Владислав Пєсков:

"У мене є додаток нового паркінгу. Але треба на ту зону виїжджати й тоді платити. А ось ця зона — поки безкоштовна. Я спілкувався з хлопцями з "E-паркування" — там лінія у додатку, показана де саме парковка, за яку необхідно сплатити".

Розмітка на майдані Свободи у Харкові: нові правила паркуванняСуспільне Харків Розмітку нанесли минулого тижня. За словами Мандрікова, майдан Свободи вміщує близько 300 машин.

Фото 1 | Фото 2 | Фото 3

Паркування стало головною функцією майдану Свободи через відсутність інших сценаріїв її використання: політичних та соціальних акцій, культурних подій, каже урбаністка Євгенія Дулько. Таке використання майдану вона вважає недоцільним.

"Питання, мабуть, не лише у паркуванні — це вже наслідок проблеми. Проблема у значенні площі. Для чого є така велика площа у місті? Чи використовуємо ми повністю її потенціал і можливості? Що може бути тут ще? Оце є нагальним питанням яке ми маємо почати вирішувати — чим швидше, тим краще, тому що ми цього не робитимемо, це і буде парковкою завжди, тому що ми не пропонуємо альтернатив", — каже Дулько.

URL оригинала: https://suspilne.media/49701-rozmitka-na-majdani-svobodi-u-harkovi-aki-pravila-parkuvanna/
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область
Улицы и площади:   майдан Свободи

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.