Новости. Мерія Харкова поширює неправдиву інформацію про результати тендеру по метрополітену

Офіційний сайт Крюківського вагонобудівного заводу, 31.07.2020.

28 липня поточного року Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час відвідування КВБЗ відповів на питання працівників заводу з приводу перемоги китайської компанії в тендері на поставку поїздів Харківському метрополітену. Він підкреслив, що буде ставити запитання і замовникам, і інвесторам, що уряд буде розбиратися.

Очевидно, це дуже стривожило Харківську мерію і Харківський метрополітен. Тому що 29 липня на офіційному сайті Харківської міської ради, міського голови та виконавчого комітету з’явилася інформація, про те, що Європейський інвестиційний банк схвалив результати тендеру, проведеного в КП «Харківський метрополітен», щодо оновлення рухомого складу.

Увага! Мерія Харкова поширює неправдиву інформацію!

1. Європейський інвестиційний банк не стверджує, а «погоджує» рішення тендерного комітету Комунального підприємства Харківський метрополітен. При цьому ЄІБ підкреслює, що участь банку в розгляді процедури закупівель обмежується виключно перевіркою того, чи виконуються умови фінансування. А повну відповідальність за процедуру закупівель в рамках проекту несе замовник - Харківський метрополітен.

2. Вартість обслуговування українських метропоїздів в 6 разів дешевше китайських (в євро на один кілометр пробігу)! І в цьому головний економічний ефект проекту. А джерело в Харкові пише, що китайське обслуговування в два рази дешевше. Неправда! Вже через один рік експлуатації китайський проект в Харкові стане сумарно дорожче, ніж український. А за термін експлуатації мерія, КП «Харківський метрополітен» за рахунок платників податків Харківського регіону переплатять китайцям тільки за обслуговування і ремонти їх поїздів 43, 2 мільйони євро.

3. На сайті «забули» сказати, що технічні характеристики китайських поїздів не відповідають зазначеним в тендерних умовах КП «Харківський метрополітен» 2019 року! Про це свідчить той факт, що Китайський виробник навіть не намагався ознайомитися з українськими стандартами, які ніколи не набував у українського розробника з метою ознайомлення, щоб мати право стверджувати можливість їх виконання!

4. Мерія Харкова і тендерний комітет замовчують, що Комітет по скаргах ЄІБ погодився з твердженням КВБЗ, що в їх розрахунках допущена помилка, яка спотворює результат тендеру і звіт тендерного комітету. При цьому банк відкликав своє перше узгодження. Після цього тенедерний комітет написав звіт вдруге. І таки домігся від банку узгодження. Не виключено, що методом неправдивого викладення фактів, як у вищезгаданому повідомленні на сайті Харкова.

Але помилкова інформація розійшлася. І поширюють її ті, хто повинен дотримуватися закону в Харкові, а не навпаки!

URL оригинала: http://www.kvsz.com/index.php/ua/pres-sluzhba/item/2550-meriia-kharkova-poshyriuie-nepravdyvu-informatsiiu-pro-rezultaty-tenderu-po-metropolitenu
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.