Новости. Аварійне перехрестя в Харкові. Чому місцевим жителям відмовляють у встановленні світлофора

Суспільне UA, 30.07.2020.

На перехресті Салтівського Шосе та проспекту Ювілейного у Харкові за пів року сталося сім ДТП. В одному з них помер пішохід. Місцеві жителі просять встановити світлофор. Посадовці кажуть, що він не передбачений.

Аварійність на перехресті місцеві жителі пов'язують з відсутністю світлофора.

Місцевий житель Олександр Троценко разом з сусідами зібрав понад тисячу підписів за встановлення світлофора. Петиція на сайті міськради набрала понад 600 голосів. Її автор — юрист Андрій Луговський каже: посадовці порушують закон "Про благоустрій населених пунктів".

"Голова департаменту направляє нам таку відповідь, що загальнонаціональним планом благоустрою не передбачено. Тобто, є такий проєкт "Безпека дорожнього руху в Україні". Це план національний. Це має бути затверджено на регіональному рівні", — говорить Луговський.

Світлофор на перехресті більше потрібен для пішоходів, ніж для водіїв, говорить автоексперт Олександр Трепетін.

"Якщо по Салтівському шосе їдемо на Старий Салтів чи навпаки — там жодних проблем немає. Там головна дорога, все добре, все класно. Але якщо його (світлофор — ред.) встановлювати на перехресті, його потрібно налаштувати таким чином, щоб світлофор на повороті до медкомплексу працював з ним синхронно", — говорить Трепетін.

5 липня на цьому перехресті внаслідок ДТП загинув 68-річний свекор Оксани Чуйкової. Чоловік помер у машині швидкої.

"Ліворуч стояла машина. Він (свекор — ред.) пройшов перед нею й на середній ряд виїхала "Нива", яка його, мабуть, не помітила. Пронесла мого свекра 30 метрів та викинула на дорогу. Водію 66 років. Мабуть, втомився наприкінці дня недільного. Я не знаю причини, чому він його не побачив", — сказала Чуйкова.

Справу про ДТП досі розглядають.

До минулого тижня на переході не було й зебри, каже Олександр Троценко. Щоб перейти дорогу, люди збираються купками:

"Дуже інтенсивний рух, усі поспішають. Скоріш за все, є люди, які нетверезими їздять та дуже великий пішохідний трафік. Одразу за пішохідним переходом — зупинка маршруток. І коли вони очікують в черзі, то повністю закривають початок переходу на одну смугу. Таким чином, вони закривають і пішоходів".

За даними патрульної поліції Харківщини, від початку року на цьому перехресті сталося сім ДТП. Троценко каже: місцеві жителі вже чотири рази зверталися до міськради з проханням встановити світлофор. У відповідь отримували: перехрестя не потребує світлофора. Для безпеки його облаштували дорожніми знаками. Посадовці зазначають, що розробляють проєкт удосконалення перехрестя.

URL оригинала: https://suspilne.media/51951-avarijne-perehresta-u-harkovi-comu-miscevim-zitelam-vidmovlaut-u-vstanovlenni-svitlofora/
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область
Улицы и площади:   Салтівське шосе, Ювілейний проспект

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.