Новости. Ями завглибшки 30 см: як виглядає дорога між двома райцентрами на Харківщині

Суспільне UA, 02.08.2020.

Дорога, що з'єднує райцентри Валки та Богодухів на Харківщині, випробовує водіїв: на трасі — 30-сантиметрові ями і немає асфальту. Дорогу ремонтують частинами. Кореспонденти Суспільного перевірили шлях, але через вибоїни подолати його весь не змогли.

Траса від Валок до Богодухова — 42 кілометри, але водії її оминають. Навігатори пропонують два альтернативні напрямки — через Старий Мерчик або Вільшани. У цих випадках відстань збільшується на 14-36 км.

На дорозі між двома райцентрами розташовані чотири села. До села Журавлі іншої дороги немає. Трасу тут не ремонтували близько 20 років, розповідає місцевий житель Віктор Салащенко. Автобуси до села не їздять.

"Не те, що машини розбивають, ноги поламаєш, як йтимеш. Від Ков'яг до Олександрівки колись їздила маршрутка. І її скасовували", — говорить водій.

Магазинів у селі немає. За продуктами ходять до сусідніх Ков'яг у Валківському районі.

Фермер Дмитро Партола до полів дістається позашляховиком.

"Там далі дорога — капець. Я навіть відео робив: заїжджаєш — пів машини видно. Колеса треба міняти регулярно: то диски погнув, то ще щось. Раніше тут з Росії маршрут був, постійно фури катались — вони порозбивали. А потім у зв'язку з війною закрили маршрут і сюди не їде, а дорога так залишилась", — говорить Дмитро.

Володимир Скирда відвозить у Ков'яги доньку. Каже, на цю трасу зазвичай потрапляють або місцеві, або ті, хто заблукав.

"Коротше, жах. Усі сюди бояться їхати. Це тільки зальотні якісь сюди попадають, навігатор заводить сюди. Був сніг, багато було, тут руху взагалі не було. Ніхто її не чистить, нікому вона не потрібна", — говорить Скирда.

Трасу між Валками та Богодуховом ремонтують частинами, розповідає начальник відділу житлово-комунального господарства Валківської райадміністрації Віктор Нестеренко.

"Ця дорога, де основне навантаження, це Валки-Нова Водолага-Ков'яги, селище міського типу. Ці дороги приведені у належний стан. Та дорога, вона важлива, але там менше навантаження. Це сільська дорога. Капітальний ремонт 1 км на сьогодні — це 8-10 млн грн", — каже чиновник.

За стан дороги відповідає підприємство "Дороги Харківщини". Державним коштом за минулі три роки відремонтували 8 км. Залишилось — близько 20.

"Наступного року у нас є в планах продовжувати, але чи зможемо ми дійти до населеного пункту Журавлі? Важко сказати, бо не розуміємо, яке у нас буде в наступному році фінансування", — розповів заступник директора підприємства Сергій Литвинець.

У скільки обійдеться остаточний ремонт — Литвинець не знає. Каже, щоб зробити розрахунки, треба оглянути місце. Поки дорожники до Журавлів не доїхали.

URL оригинала: https://suspilne.media/52499-ami-zavglibski-30-sm-ak-vigladae-doroga-miz-dvoma-rajcentrami-na-harkivsini/
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.