Новости. Водії автобусів "червоного" району на Харківщині просять послабити карантин

Суспільне UA, 07.09.2020.

Водії автобусів Великобурлуцького району на Харківщині вимагають послабити обмеження червоної зони — просять дозволити перевезення за мінімальної кількості пасажирів. З 7 вересня в районі зупинили рух громадського транспорту на два тижні через епідемситуацію з COVID.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, 7 вересня близько десятка перевізників та водіїв прийшли до голови Великобурлуцької районної державної адміністрації Василя Сорокіна зі скаргою — розповідають, що таксисти беруть з пасажирів близько 1000 гривень за поїздку до Харкова.

Перевізники просять пом'якшити карантинні обмеження та дозволити перевозити по п'ять людей в автобусі.

"Ми возили по три-чотири людини. Бувало, взагалі автобус порожній їхав. Вони (таксисти — ред.) просто "давлять" людей. Багато людей розрахувались, тому що працюють у Харкові на молочці, на ковбасах. Бо за такі гроші вони не можуть. У нього зміна 300 гривень виходить", — звернувся до голови РДА один з водіїв.

Сорокін сказав, що зі спекуляціями таксистів має розбиратися поліція. Наразі пасажирські перевезення призупинили вісім автобусів.

"В нас заборонені пасажирські перевезення залізничним та автомобільним транспортом на території району, за винятком перевезень легковим транспортом у кількості до п'яти осіб", — сказав голова РДА.

За словами Сорокіна, перевізники, які залишилися без роботи, отримують грошову допомогу.

"Підприємці, які зупинили роботу, вони усі оформлені через Центр зайнятості і отримують там відповідну допомогу. Тобто така допомога надається і надається, фактично, з квітня. Я сподіваюся, що це ненадовго, і через два тижні все ж таки відновимо", — додав Сорокін.

Рух громадського транспорту у Великобурлуцькому районі призупинений до 21 вересня. Заборонена діяльність кафе, барів, ресторанів (за винятком тих, які обслуговують на винос), торговельних центрів, закладів освіти. Не мають проводитися релігійні заходи і спортивні змагання.

За даними Харківського лабцентру, з початку карантину на ранок 7 вересня у Великобурлуцькому районі зафіксовано 94 випадки коронавірусу.

URL оригинала: https://suspilne.media/61073-vodii-avtobusiv-cervonogo-rajonu-na-harkivsini-protestuut/
Разделы по теме:
Рубрики:   Автобус, Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.