Новости. Укрзалізниця буде укладати з місцевими органами влади публічні договори на приміські пасажирські перевезення, – Володимир Жмак

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 15.12.2020.

Приміські пасажирські перевезення залишаються найбільш збитковим напрямком роботи Укрзалізниці, а рівень компенсацій за такі перевезення не покриває навіть мінімальних витрат. Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак під час круглого столу, присвяченого поліпшенню взаємодії перевізника з клієнтами.

«Народні депутати вимагають від нас запроваджувати приміські маршрути в інтересах своїх окремо взятих округів, але питання компенсації за ці перевезення залишається відкритим. Наприклад, тільки Міністерство освіти та науки України вже заборгувало нам понад 1 млрд грн компенсацій», - повідомив він. Тому, за словами Володимира Жмака, Укрзалізниця планує укладати публічні договори про надання послуг з обласними адміністраціями та великими компаніями, які зацікавлені у перевезеннях співробітників у комфортних умовах.

«Підхід простий: є договір – є електричка та якісний сервіс, немає договору – будемо обслуговувати напрямки за залишковим принципом. Іншого варіанту впливу на місцеві органи влади у нас практично немає», - констатував він, додавши, що Укрзалізниця також концентрує увагу на боротьбі з безквитковим проїздом на приміських напрямках, встановленні турнікетів на станціях та збільшенні штату контролерів.

Коментуючи питання підвищення тарифів на пасажирські залізничні перевезення у далекому сполученні, Володимир Жмак вкотре нагадав, що це компетенція виключно Міністерства інфраструктури України, а Укрзалізниця може тільки надавати регулятору свої пропозиції.

«Ми ж можемо працювати тільки з цінами на квитки у І класі поїздів «Інтерсіті+», і ми їх не підвищили, а навпаки – знизили. Раніше ці вагони були практично порожніми, а після зниження тарифів почали заповнюватись. Ми також будемо спілкуватись з Міністерством інфраструктури відносно збалансованої тарифної політики у пасажирських перевезеннях», - резюмував очільник Укрзалізниці.

Нагадаємо, що за 10 місяців Укрзалізниця сплатила місцевим бюджетам майже 3,1 млрд грн земельного податку та не отримала від них понад 186 млн грн компенсацій за соціальні перевезення.

URL оригинала: http://pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=5340
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.