Новости. "Паркування для оленів": у Харкові за ініціативи влади встановили не передбачений правилами знак

Суспільне UA, 16.12.2020.

Біля Сумського ринку в центрі Харкова встановили знак для водіїв, які порушують правила паркування. На ньому зображений олень за кермом автомобіля.

Знак "Місце для паркування оленів" з'явився на перехресті вулиці Маяковського та Трінклера, де ходить трамвай, повідомляє кореспондент Суспільного.

Його встановили за ініціативи міської влади, підтвердив у Facebook секретар Харківської міськради Ігор Терехов. За його словами, на цьому місці "чи не щодня хтось кидає свій автомобіль", і трамваї не можуть проїхати.

"Сьогодні, певно, на найпроблемнішому повороті трамвая ми встановили знак не передбачений жодними правилами дорожнього руху — "Паркування для оленів". Щойно дозволить погода, на асфальті уздовж цього відрізку трамвайних шляхів ми ще й трафаретом намалюємо, де саме наші доморощені "лосі" повинні паркуватися", — написав Терехов.

"Це при тому, що відвідувачі ринку абсолютно безкоштовно на одну годину можуть паркуватися на двох паркуваннях Сумського", — йдеться у дописі секретаря міськради.

Такий знак не має правової сили, сказав Суспільному речник патрульної служби у Харківській області Дмитро Гайдук.

"У нас правомірні тільки ті знаки, які відповідають чинним вимогам ДСТУ. Дорожній знак чітко визначений державними стандартами, як він повинен виглядати, який займати розмір, які позначення. Все, що не відповідає ДСТУ, не є дорожнім знаком", — сказав Гайдук.

Він нагадав, що Правила дорожнього руху містять знак "Дикі тварини", що попереджає про можливу появу диких тварин.

"Не думаю, що біля паркування саме його встановили", — сказав Гайдук.

Демонтаж знаку не входить до компетенції патрульної поліції, зазначив Гайдук.

"Якщо надійде інформація, що цей знак заважатиме дорожньому руху, то відповідний припис складеться. І органи місцевого самоврядування вже будуть приймати рішення щодо демонтажу", — сказав Гайдук.

За його словами, найчастіше проїзд трамваю блокують взимку, але кількість складених адмінпротоколів на порушників назвати не зміг: цю інформацію можуть надати за інформаційним запитом.

Чергувати на цій ділянці патрульні не планують. На думку Гайдука, дорожніх знаків достатньо, щоб регулювати рух на дорозі.

"Це межі перехрестя. Там загалом заборонена стоянка транспортних засобів. Також там стоїть далі, біля Сумського ринку, знак 3.34 "Стоянка заборонена". Трамвайні колії, їх об'єктивно видно. Це вже недбалість самих водіїв, що вони не належним чином паркують транспортні засоби", — сказав речник патрульної поліції.

Фото 1 | Фото 2 | Фото 3

URL оригинала: https://suspilne.media/88648-parkuvanna-dla-oleniv-u-harkovi-za-iniciativi-vladi-vstanovili-ne-peredbacenij-pravilami-znak/
Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Город и область
Городские маршруты:   Тм12
Улицы и площади:   вулиця Трінклера

Комментарии

Spectroll
16.12.2020 20:02
Основная мысль для тех, кто не хочет читать эту статью:
"Чергувати на цій ділянці патрульні не планують."

То есть, все останется на своих местах.

subsxchg
16.12.2020 20:23
А ведь можно было проще - придвинуть забор вплотную к трамвайным путям, чтобы от проезжающего вагона до забора было порядка одного метра.

Просмотреть соответствующую тему на форуме.

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.