Новости. За 2020 рік Південна залізниця отримала лише 21% від необхідного обсягу компенсації за пільгові перевезення пасажирів у приміському сполученні

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 19.01.2021.

За 2020 рік регіональна філія «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» у приміському сполученні перевезла 5 млн пасажирів пільгових категорій на загальну суму 62 млн грн. Місцеві органи виконавчої влади, що є замовниками перевезень за соціальними тарифами, відшкодували перевізникові 21% від суми наданих з початку року послуг.

Так, за 12 місяців з місцевих бюджетів надійшло 12 млн 790 тис. грн компенсації за пільгові пасажирські перевезення у приміському сполученні (у тому числі 565,7 тис. грн погашення заборгованості з компенсації з минулого року).

Понад 80% відшкодовуються збитки у Кіровоградській (237,8 тис. грн), Донецькій (6,1 тис. грн) та Луганській (25,2 тис. грн.) областях. Понад 40% компенсовано філії місцевими органами влади в Сумській (2 747,7 тис. грн) та Чернігівській (963,8 тис. грн) областях. Третину суми, яка підлягає компенсації, отримано філією від місцевих органів влади Полтавської області (3 056,2 тис. грн).

У 2020 році по Харківській області перевезено 76% від загальної кількості пасажирів пільгових категорій у цілому по магістралі на загальну суму 43 млн 752 тис. грн. Компенсація за перевезення пільгових категорій громадян, збитки від яких повинні відшкодовуватися місцевими органами влади Харківщини, склала 5 млн 753 тис. грн, тобто 13 %.

Регіональна філія «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» закликає держадміністрації у регіонах свого обслуговування до взаємовигідних партнерських відносин, які гарантують стабільні пасажирські перевезення в приміському сполученні. Залізничники вкотре наголошують на необхідності укладати та сумлінно виконувати двосторонні договори на приміські пасажирські перевезення за соціальними тарифами, закладати у місцеві бюджети кошти, які б повною мірою компенсували залізниці її фактичні витрати на перевезення пільгових категорій пасажирів у приміському сполученні.

URL оригинала: http://pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=5353
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.