Новости. З початку року регіональна філія «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця перевезла у приміському сполученні пасажирів понад 600 тис. пільгових категорій

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 24.03.2021.

У січні-лютому 2021 року регіональною філією «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» у приміському сполученні перевезено 631,3 тис. пасажирів пільгових категорій на суму 9930,5 тис. грн. Місцеві органи виконавчої влади, що є замовниками перевезень за соціальними тарифами, відшкодували перевізникові лише 6% від суми наданих з початку року послуг.

Так, за два місяці 2021 року з місцевих бюджетів надійшло 558,8 тис. грн компенсації за пільгові пасажирські перевезення у приміському сполученні (з урахуванням погашення заборгованості за минулі роки), у тому числі:

  • по Сумській області – 261,1 тис. грн.;
  • по Харківській області – 165,4 тис. грн.;
  • по Полтавській області – 67,2 тис. грн.;
  • по Чернігівській області – 65,1 тис. грн.

За два місяці по Харківській області перевезено 75 % від загальної кількості пасажирів пільгових категорій у цілому по магістралі на загальну суму 7464,5 тис. грн. Компенсація за перевезення пільгових категорій громадян, збитки від яких повинні відшкодовуватися місцевими органами влади Харківщини, склала лише 165,4 тис. грн.

Регіональна філія «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» закликає держадміністрації у регіонах свого обслуговування до взаємовигідних партнерських відносин, які гарантують стабільні пасажирські перевезення в приміському сполученні. Залізничники вкотре наголошують на необхідності укладати та сумлінно виконувати двосторонні договори на приміські пасажирські перевезення за соціальними тарифами, закладати у місцеві бюджети кошти, які б повною мірою компенсували регіональній філії її фактичні витрати на перевезення пільгових категорій пасажирів у приміському сполученні.

URL оригинала: http://pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=5377
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.