Новости. Виховувати і таким методом

Газета "Харківський електротранспорт", 09.08.2003.

Коли ми започатковували Інтернетний проект "Харків транспортний", на меті було одне: розкрити перед широким колом мешканців нашого міста, а також всіх, хто користується Інтернетом, широку панораму громадського електричного транспорту. Саме таким чином ми намагалися і намагаємося достукатися до свідомості нашої громадськості, переконати людей в тому, що альтернативи трамваю та тролейбусу для нас немає. Тільки завдяки ним трударям, вагонам і машинам, наше велике місто може пристойно існувати.

У ході роботи над сайтом довелося познайомитися з різними підрозділами ХКП "Міськелектротранс", їх керівниками. Нещодавно в мене з'явилася цікава думка перенести деякі важливі ідеї із віртуального світу в реальний. Адже тільки 10% наших городян мають можливість звернутися до Інтернету. Взяти хоча б просту ідею про те, що трамвай та тролейбус — екологічно чистий транспорт.

В чому тут справа? Переважна більшість пасажирів міського транспорту не задумуються про те, що це значить саме для них та їхніх близьких. Чи пам’ятають вони просту істину: "Тролейбус — екологічно чистий транспорт майбутнього". У будь-якому разі людей треба виховувати якраз на таких "елементарних" речах. Ось головне правило сучасної реклами.

З цією ідеєю я і звернувся до головного інженера Депо №1 В.І. Бондаренка. Ми обговорили з ним можливість такого напису на кузові машини з метою формування у городян чіткого розуміння життєвих пріоритетів. Адже екологія один із них. Володимир Іванович дав добро, а я взяв на себе розробку нього ескіза.

Нічого не відкладали у довгий ящик. Невдовзі я приніс ескіз, котрий сподобався. Пройшов ще тиждень   другий, і на плановий ремонт стала машина DAC (№147). Вона повністю підходи­ла для реалізації нашого задуму. В лінію цей великий зчленований тролейбус виїхав уже прикраше­ний написом.

Після обкатки машина обслуговує городян на 40-му маршруті. І я не маю сумніву, що тепер десятки тисяч людей зможуть на основі цієї інформації сформувати своє нове ставлення до міського електричного транспорту. Він — екологічно чистий! Значить, потрібний нам і нашим дітям.

В. ПУДОВКІН

№63-64 (5221-5222), 9 серпня 2003 року

Скан

Разделы по теме:
Рубрики:   Троллейбус
Единицы ПС:   DAC-217E #147
Перевозчики:   Депо №1

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.