Новости. Харків'яни масово повертаються додому — Синєгубов

Суспільне UA, 12.05.2022.

Люди, які виїхали з Харкова, повертаються до міста. Вагони "Укрзалізниці" переповнені.

Про це 11 травня у коментарі "УП" розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Люди, дійсно, масово повертаються до Харкова. Сьогодні спілкувався з керівництвом "Укрзалізниці", вони додають вагонів до рейсових потягів, не вистачає місць. Люди повертаються. Щоб пересвідчитися щодо збереження свого майна, продовжити свій бізнес чи фактично розпочати його спочатку", — сказав Синєгубов.

Водночас про повну безпеку на Харківщині ще не йдеться, особливо — на раніше окупованих територіях.

"Історія двояка. Я не можу наразі рекомендувати людям повернутися до Харкова, на вулицях перебувати без нагальної потреби занадто небезпечно, прилетіти може у будь-яке місце… Враховуючи те, що людей на вулиці стає більше, то і жертв від цього може бути більше. Люди повертаються до населених пунктів, як тільки почули звістку про звільнення. І вони також нариваються на небезпеку. Ми можемо фіксувати розстріляну колону, яка виїхала з Вовчанського напрямку — це люди, які намагалися виїхати по Руській Лозовій і ворог їх розстріляв. Це люди у Циркунах, які підірвалися на розтяжках у власному подвір'ї. Ми не можемо заборонити людям повертатися. ЗСУ проливають за це свою кров", — додав він.

Перед тим, як рекомендувати людям повертатися до звільнених населених пунктів, ДСНС має розмінувати цю територію, говорить Синєгубов.

"Ми маємо створити разом зі Збройними силами умови для підрозділів ДСНС для розмінування, тому що під снарядами, під артилерією працювати їм занадто важко, ми втрачаємо вузькопрофільних фахівців. Наприклад, обстрілювали Циркуни. Якщо ми відсунемо ворога на більш безпечну відстань, ми розуміємо, що це буде відносна, а не повна безпека. За попередніми консультаціями ми з'ясували, що на розмінування Циркунів ДСНС потрібно декілька тижнів. Ось такі часові рамки", — сказав Синєгубов.

URL оригинала: https://suspilne.media/238469-harkivani-masovo-povertautsa-dodomu-sinegubov/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.