Новости. Близько 60 трамваїв Салтівського депо у Харкові знищені внаслідок обстрілів РФ: репортаж

Суспільне UA, 11.06.2022.

Понад половина трамвайного парку Салтівського депо ушкоджена внаслідок численних потраплянь російських боєприпасів по підприємству. Окрім рухомого складу руйнувань зазнали адміністративна будівля та інші приміщення депо.

Про це Суспільному розказав керівник підприємства Владислав Приймак.

"На початку війни я ще рахував влучення по території, по будівлях, але десь з 6 березня почалися такі інтенсивні влучання, що я збився з обліку, їх уже тут сотні", — каже Приймак.

За його словами, депо обстрілювали з "Градів", мінометів, на його територію падали авіабомби. Зараз там немає електрики, водопостачання, час від часу територію ще обстрілюють.

"Знищених повністю близько 60 трамваїв, це десь половина усіх трамваїв, які були на підприємстві, ще 50 мають ушкодження різного ступеня, і сказати, які придатні до експлуатації, можна буде після діагностики. Є ще 20, які, умовно кажучи, вцілили", — каже Владислав Приймак.

Повністю зруйнований ретро-трамвай. В останній свій рейс він виходив 14 лютого, возив людей екскурсійним маршрутом до Дня закоханих. Від влучання боєприпасу у покрівлю будівлі, де стояв трамвай, вона обвалилася і зруйнувала вагон.

"Я не розумію, як його можна відновити. Це один з двох ретро-трамваїв, які в нас є. Той, що зараз зруйнований, ми відновлювали до 100-річчя харківського трамвая, він був зразка 70-х років", — розказав Владислав Приймак.

Майже 100% контактної мережі на підприємстві зруйновані, каже Владислав Приймак.

Є трамваї, які наразі не в депо.

"Ці трамваї працювали до останнього, возили пасажирів. Було попадання у підстанцію, яка забезпечувала електропостачання контактної мережі усієї Салтівки, і трамваї залишилися там, де були: які на проспекті Тракторобудівників, які — на Героїв Праці. З того часу вони там і стоять, їх не вдалося перевезти у депо. Пошкодження у них також є, окремі попадання. Хочу відзначити, що і підприємство, і трамваї, які стоять в районі, тепер страждають від місцевих жителів — бачимо випадки мародерства", — розповів Приймак.

До війни у Салтівському депо працювали 950 людей. Приймак каже, що частина співробітників у місті й просять дозволу приїхати й подивитися на стан депо.

"Їдуть звідси зі сльозами на очах. Є люди, які пропрацювали тут з 1982 року, від моменту відкриття підприємства, і їм, мабуть, найболісніше бачити наслідки. Байдужих немає, реагують по-різному, але загалом це біль і сум", — говорить керівник підприємства.


URL оригинала: https://suspilne.media/249165-blizko-60-tramvaiv-saltivskogo-depo-u-harkovi-zniseni-vnaslidok-obstriliv-rf-reportaz/
Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Происшествия
Единицы ПС:   ВТП-3, Tatra-T3SU #586, Tatra-T3SU #592, Tatra-T3SU #685, Tatra-T3SU #686, Tatra-T3SU #703, Tatra-T3SU #743, Tatra-T3SU #745, МТВ-82 #844, 844 (ПВ-2), Tatra-T6B5 #4527, Tatra-T6A5 #4543, Tatra-T3M #8034, Tatra-T3SU ВКМ-0403, ВКМ-0403
Перевозчики:   КП "Салтівське трамвайне депо"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.